Re: zdanění fotovoltaiky
Moc děkuji, teď je mi to jasné.
Ještě mám dotaz ohledně DPH. U hlavní činnosti jsme jako dobrovolní plátci, ale tu fotovoltaiku jsme brali, že to nemá s hlavní činností nic společného, při pořízení jsme si neuplatnili odpočet, ale také při vystavování faktur DPH neodvádíme. Mám obavy, když vidím tu příjmovku, zda jsme něco nezanedbali a nečeká nás to dodanit....? Ještě jednou díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
Levné nákupy z Číny končí. Od července platí nové clo na všechny malé zásilky
Žena okamžitě přišla o dávky kvůli cizí chybě v platbě výživného
Tisíce seniorů to netuší. Letos jim propadne řidičák
Vibe coding: Proč vám tahle dovednost zachrání místo u stolu nebo vás posadí do čela
24. 1. 2012 11:06
Podnikáme s manželem ve službách jako spolupracující osoby, uplatňujeme náklady ve výši 60 % příjmů. Týká se nás zrušení osvobození u fotovoltaiky, kterou máme na střeše rodinného domu (mimo podnikání). Nevím, kam 60 000 Kč příjmu z fotovoltaiky za rok 2011 napsat do DPFO, zda do 7 nevo 10, a jak uplatnit těch možných 40% nákladů, když na činnost (hlavní?) máme možnost těch 60%. Prošla jsem dostupnou literaturu, ale všude se zabývají fotovoltaikou na zelených loukách, nás malé nikdo neřeší. Předem děkuji za odpověď.