Re: Důchod
Musíte splňovat minimální dobu pojištění. Protože neuvádíte váš věk, uvedu minimálně 25 let pojištění. Záleží také na tom, kolik máte let odpracováno, kolik jste vychovala dětí, jaký jste ročník - .Přihlásit se k dobrovolnému pojištění můžete,pokud Vám bude chybět doba . Měsíčně to činilo ještě vloni cca 1600, to se Vám vzhledem k potřebné době pojištění nevyplatí,kdybyste nikdy nepracovala.
Jestli jste někdy pracovala , vyžádejte si na České správě sociál.zabezpečení tzv. Informativní list, kde zjistíte, kolik let Vás mají pro důchodové účely v evidenci a co Vám chybí.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 1. 2012 14:09
Dobrý den, chci se zeptat jaké mám možnosti, aby mi šel v ČR důchod, žiji zde již asi 20 let,jsem zde vdana, ale nepracuji.Musim byt nekde zamestnana nebo mi stači, když si budu platit na socialce nejake penize?Dekuji.