Daňové přiznání

• (neregistrovaný)

24. 1. 2012 18:34

Dobrý večer!Budu si dělat daňové přiznání a chci se informovat,když je manželka na rodičovské dovolené(nemá příjmy)tak podepíše jenom čestné prohlášení a mohu si ji uplatnit do přiznání?Dostanu kromě bonusu na dítě i něco za manželku?Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 1. 2012 18:48

Kara (neregistrovaný)

Re: daňové přiznání
      Pokud v roce 2011 pobírala jen rodičovský příspěvek (nebo měla i mateřskou, ale celkem jen do 68000), můžete uplatnit slevu na manželku. Ale kolik peněz dostanete z FÚ zpět, to záleží na tom, kolik daní Vám bylo v zaměstnání sraženo, případně kolik jste vyděkak a zaplatil na zálohách jako OSVČ. Pokud jste OSVČ a žádné zálohy jste neplatil, tak bude záležet na výši výdělku, možná nejen že nic nedostanete, ale ještě budete daně platit.

• 24. 1. 2012 19:01

marekp. (neregistrovaný)

Jsem zaměstnanec a od zam-tele jsem dostal potvrzení o zdanitelných příjmech a v kolonce zražené daně mám 0.

• 24. 1. 2012 19:24

Kara (neregistrovaný)

A co máte v kolonce daňový základ a co v kolonce vyplacené bonusy? A kolik máte dětí?

• 24. 1. 2012 19:42

marekp. (neregistrovaný)

V kolonce úhrn příjmu mám 95432,úhrn pojistného 34251,bonusy 0.Dítě 1,ale slevu na neho jsem si neuplatňoval u zam-tele.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).