Re: DPH přesun nákupů z Q2+Q3 do Q4 - pr
3 roky? - to jste mě nesmírně potěšil - uplatnila bych i rovněž neuplatněné náklady Q1 až z roku 2010 a neodvedla skoro žádné DPH.
Jen doufám, že až na FÚ porovnají mé celkové letošní náklady dle Přiznání DPFO a porovnají s Přiznáním k DPH a zjistí, že v DPH jsou mnohem vyšší, tak že si mě nepozvou na kobereček :) ...
Nemáte s tím nějaké zkušenosti?
pokud jsou nějaké výkyvy - větší odpočet, znatelně menší odvod,
většinou se ozvou
Faktury z 2010 vstupují do daně z příjmu dnem zaplacení. Je jedno, jestli to bylo v 2010, 2011 nebo později.
Nárok na odpočet DPH je dnem DUZP (dříve), držením dań. dokladu (dnes) nebo do 3 let od DUZP. Pokud není používán krátící koeficient.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 1. 2012 9:42
Dobrý den, jsem čtvrtletním plátcem DPH
a vedu daňovou evidenci.
V Q2 a Q3 jsem měla náklady, ale DPH jsem za ně žádné neuplatnila, protože jsem byla v nemocnici a příjmy byly moc nízké
a nechtěla jsem, aby mi FÚ musel něco vracet.
Teď v Q4 jsem měla vyšší příjmy, ale zase skoro žádné náklady a potřebovala bych to DPH snížit.
A
DPH náklady prý jdou uplatnit i později.
Mohu v Q4 uplatnit ještě tak staré náklady jako ty z Q2 a Q3 ???
B
Můžete poradit jak se to dělá?
Stačí tu částku v DPH Přiznání prostě jen připočíst k ostatním nákupům v Q4 nebo pro to slouží nějaký speciální řádek či dokonce příloha ???
MOC DĚKUJI, Michala