Re: Daňové přiznání
ÚP vám z daň. přiznání zřejmě nic nevrátí. To dělá FÚ. Vrací se do 30 dnů od podání, pokud podáte dříve než 31.3.2012, pak do 30 dnů od tohoto data. Než může FÚ přeplatek vrátit, musí být daň vyměřena, tedy daň. přiznání odkontrolováno. To ale znamená, že kontrolují zda je přiznání správně vypsáno a daň správně vypočtena. |To jestli jste uvedl do DP správné údaje, může FÚ kontrolovat ještě tři roky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 1. 2012 10:50
Pokud si podám daňové přiznání, do 60 dnů mi ÚP vrátí přeplatek, který mi vznikl. Pokud mi vrátí přeplatek znamená to, že jsem měla daňové přiznání zpracované, spočítané dobře nebo se můžou později ozvat, že jsem měla ve výpočtu chybu a chtít vrátit zpět peníze ? Zajímá mě to, protože mi vychází dost velký přeplatek a chtěla bych peníze investovat, tak aby se nestalo, že bych musela vracet a neměla z čeho. Děkuji.