Re: skonto u DPH -prosím o reakci
>Mám zjednodušený daňový doklad (paragon platba v
>hotovosti), kde je uvedena sleva na doklad 5%, která je
>odečtena z částky včetně DPH. Dodavatel tvrdí, že toto je
>tzv. uplatnění skonta, ale žádný opravný doklad
>nebude. Že sníženou cenu si vypočteme a uplatníme sami na
>základě tohoto paragonu.
>prosím o názory.
Názory na co? Pravdu má váš dodavatel
§26
Za správnost vypočtené výše daně pro účely odpočtu daně ze zjednodušeného daňového dokladu a daňového dokladu při hromadné přepravě osob odpovídá plátce, pro něhož se zdanitelné plnění uskutečňuje, i když je na těchto dokladech výše daně uvedena plátcem uskutečňujícím zdanitelné plnění nebo osobou podle odstavce 3.
Děkuji, toto je dostačující reakce, chtěla jsem se jen ujistit, zda dodavatel může takto zjednodušených doklad vystavit. Měla jsem zažité, že sleva se poskytuje ze základu daně, né z částky včetně DPH. Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 1. 2012 12:11
Mám zjednodušený daňový doklad (paragon platba v hotovosti), kde je uvedena sleva na doklad 5%, která je odečtena z částky včetně DPH. Dodavatel tvrdí, že toto je tzv. uplatnění skonta, ale žádný opravný doklad nebude. Že sníženou cenu si vypočteme a uplatníme sami na základě tohoto paragonu.
prosím o názory.