Re: Chyba v přiznání DPH
Proboha, co to radíte za nesmysly. Opravné lze podat nejpozději do termínu pro podání. Tedy pokud podáte dnes na podatelně, případně na poště, případně pošlete elektronicky. Těch pět dnů se týká pokuty za pozdní podání přiznání. Ta nemá s opravným co dělat. Pokud nestihnete dnes, pak dodatečné, případně se domluvit s konkrétní pracovnicí na výměně.
>>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>>ráno jsem odevzdala přiznání k DPH, zaplatila jsem
>>>>>>>ho,
>>>>>>>a klient mi přinesl ještě jednu prosincovou vydanou
>>>>>>>fakturu. Není to zanedbatelná částka a ráda bych to
>>>>>>>ještě dnes opravila. Nemám s tím zkušenosti, poradil
>>>>>>>by mi
>>>>>>>prosím někdo jak to mám udělat ?
>>>>>>
>>>>>>Podejte opravné daňové přiznání. Na FÚ sice přijde
>>>>>>pozdě, ale do 5 dnů po termínu podání je to bez
>>>>>>pokuty.
>>>>>>
>>>>>>Platbu stihnete ještě dnes (samozřejmě jen rozdíl v
>>>>>>částkách)
>>>>>
>>>>>A do opravného daňového přiznání se napíše jen
>>>>>přidané
>>>>>částky a nebo se udělá celé správně komplet ?
>>>>
>>>>Celé komplet.
>>>
>>>Díky moc, jdu na to abych to zvládla :-)
>>
>>Proboha, co to radíte za nesmysly. Opravné lze podat
>>nejpozději do termínu pro podání. Tedy pokud podáte
>>dnes na podatelně, případně na poště, případně
>>pošlete
>>elektronicky. Těch pět dnů se týká pokuty za pozdní
>>podání přiznání. Ta nemá s opravným co dělat. Pokud
>>nestihnete dnes, pak dodatečné, případně se domluvit
>>s
>>konkrétní pracovnicí na výměně.
>
>Hm, naučte se číst a teprve pak někoho obviňujte z
>nesmyslů.
Já číst umím.
Vaše rada:...Podejte opravné daňové přiznání. Na FÚ sice přijde pozdě, ale do 5 dnů po termínu podání je to bez pokuty...
Opravné musí být nejpozději dnes, tzn. poštou s dnešním razítkem, na podatelně - s dnešním datem podání, odesláno el. dnes, pak je podáno včas a potom je nesmysl to s tou pokutou. Pokud ho paní podá např. zítra na poštu, pak už musí být dodatečné a tam vyplňuje pouze rozdíly a také bude podáno včas, takže to s tou pokutou je taky nesmysl, že?
§250 daň. řádu
>
>
>
Drobná oprava
Jirko Z - pokud podala včera opravné (poštou), pak je správně opravné, ale vloudila se chyba, není podané pozdě, i když přijde až následující dny.Je podáno v řádném termínu jako řádné daňové tvrzení ( k původním se nepřihlíží), protože má podací razítko z pošty
včerejším dnem.
peníze pošlete dnes. S opravným počkejte.
Naše úřednice mi tvrdí, že opravné DP můžu podat až po nabytí právní moci tj. za měsíc, jednou jsem to takhle udělala a nadělala jsem jim zmatek v systému a lepili jsme to jak vlaštovka hnízdo.
Dnes to řeším tak, že volám své úřednici, ona řekne přijdte za 2 dny a přineste to celé znovu. Vymění formulář a je to. Jinak jak to jde přes podatelnu, má to nové číslo jednací a úřednice šílí.
Možná to není úplně dle předpisů. ale funguje nám to.
Tohle platilo za doby zákona o správě daní a poplatků, tehdy šlo podat dodatečné až po nabytí právní moci vyměření řádného. A to bylo 30 dnů od lhůty pro podání. Dříve to podle zákona nebylo možné, takže to nebylo tím, že byste jim dělala zmatek v systému. Od 1.1.2011, kdy platí daňový řád je daňové přiznání vyměřeno platebním výměrem proti kterému se nelze odvolat, takže přiznání je v právní moci následující den po lhůtě pro podání přiznání. Takže klidně hned zítra lze podat dodatečné, opravné nejpozději dnes.
Funguje, až do té chvíle, než dojde k průšvihu nebo ke sporu se správcem daně.
Když neznáte daňový řád, tak neraďte ostatním. HP má pravdu.
Vaše úřednice vám tvrdí naprosté nesmysly, opravné jen do řádného termínu podání.
Konkretně na tento případ má tazatelka tyto možnosti.
Podat dnes ještě poštou opravné daňové přiznání (tam, kde mají delší otvírací hodiny,podat dnes přes EPO aplikaci a následně vytisknout a do 5 dnů kalendářních podepsané podání doručit příslušnému finančnímu úřadu. Kdykoliv po dnešním dni podává již dodatečné přiznání.
Zaplatit bez sankcí může klidně zítra.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
25. 1. 2012 14:41
Dobrý den,
ráno jsem odevzdala přiznání k DPH, zaplatila jsem ho, a klient mi přinesl ještě jednu prosincovou vydanou fakturu. Není to zanedbatelná částka a ráda bych to ještě dnes opravila. Nemám s tím zkušenosti, poradil by mi prosím někdo jak to mám udělat ?