Re: Dodatečná daňová přiznání
>Dobrý den.
>Musím udělat dodatečná DAP, protože jsem nepodala
>příjem z pronájmu. Mylně jsem se domnívala, že se podává
>při 15.000 čistého zisku.
>
>Musím to podat již od roku 09 tedy.
>Tady bych se ptala - musím vyplnit všechny kolonky v
>DAP, nebo jen ty se změnou ?
>Pracuji totiž ještě a zaměstnavatel daně za mne dal,
>takže FU data ze závislé činnosti má.
>
>Stačí tedy jen vyplnit přílohuč. 2 a DAP jen první
>stranu a pak další příjmy od zaměstnavatele a kolonky již
>nevyplňovat ?
>Nebo to musím udělat celé, podle dat od
>zaměstnavatele? Potřebné údaje mám (příjem,pojištění a zálohy na
>daně).
>
>Zcela se v tom ztrácím.
>
>Příjem z pronájmu mi vychází minusově. Tedy i daně
>minusové. Píše se pak k dani onen minus? To mi vrátí ze
>záloh již stžených zaměstnavatelem ? Nebo se píše jen
>Nula a ten minus se uplatňuje na další rok ?
>
>Děkuji moc za odpověď a pomoc. Jitka.
Přiznání podáte řádné. Zaměstnavatel pouze provedl roční zúčtování, na FÚ za Vás nic nepodává, takže FÚ informace o Vašich příjmech nemá. Za každý rok vyplníte přiznání tak jak má být se všemi příjmy, tedy zaměstnání + příloha č. 2 s příjmy a výdaji z pronájmu. Pokud jste se dostala z pronájmu do mínusu, pak daň bude ve výši té, jaká byla vypočtena zaměstnavatele. Do mínusu daň nejde. Dostanete pokutu za pozdní podání daň. přiznání.
>
Re: Dodatečná daňová přiznání
Takže tedy podám klasicky řádné vyúřtování. No to je krása. Ale jsou na to kalkulačky, data mám a bude to hned.
Je nutné vést účetnictví, zejména podvodjné, když uplatňuji daně skutečnou výší z pronájmu ? Nikov paušálem?
Proč tedy když používám kalkulačky, doplním přílohu č.2 se to zobrazí a rozpočte v DAP ? Pak mi tam vyskakují přeplaty. Jakoby se to propjilo samo . Je to na všech kalkulačkách, které jsem okusil. Vy pak tvrdíte, že ztráta z pronájmu neovlivňuje výslednou daň ze závislé činnosti. Tak je někde chyba.
Pak tedy minus, které mi vyjde v hospodaření z pronájmu nějak převedu do dalšího roku ? ten schodek - ztrátu ? a samotná daň je pak nula, že ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2012 8:04
Dobrý den.
Musím udělat dodatečná DAP, protože jsem nepodala příjem z pronájmu. Mylně jsem se domnívala, že se podává při 15.000 čistého zisku.
Musím to podat již od roku 09 tedy.
Tady bych se ptala - musím vyplnit všechny kolonky v DAP, nebo jen ty se změnou ?
Pracuji totiž ještě a zaměstnavatel daně za mne dal, takže FU data ze závislé činnosti má.
Stačí tedy jen vyplnit přílohuč. 2 a DAP jen první stranu a pak další příjmy od zaměstnavatele a kolonky již nevyplňovat ?
Nebo to musím udělat celé, podle dat od zaměstnavatele? Potřebné údaje mám (příjem,pojištění a zálohy na daně).
Zcela se v tom ztrácím.
Příjem z pronájmu mi vychází minusově. Tedy i daně minusové. Píše se pak k dani onen minus? To mi vrátí ze záloh již stžených zaměstnavatelem ? Nebo se píše jen Nula a ten minus se uplatňuje na další rok ?
Děkuji moc za odpověď a pomoc. Jitka.