Dodatečná daňová přiznání

• (neregistrovaný)

26. 1. 2012 8:04

Dobrý den.
    Musím udělat dodatečná DAP, protože jsem nepodala příjem z pronájmu. Mylně jsem se domnívala, že se podává při 15.000 čistého zisku.

Musím to podat již od roku 09 tedy.
    Tady bych se ptala - musím vyplnit všechny kolonky v DAP, nebo jen ty se změnou ?
    Pracuji totiž ještě a zaměstnavatel daně za mne dal, takže FU data ze závislé činnosti má.

Stačí tedy jen vyplnit přílohuč. 2 a DAP jen první stranu a pak další příjmy od zaměstnavatele a kolonky již nevyplňovat ?
    Nebo to musím udělat celé, podle dat od zaměstnavatele? Potřebné údaje mám (příjem,pojištění a zálohy na daně).

Zcela se v tom ztrácím.

Příjem z pronájmu mi vychází minusově. Tedy i daně minusové. Píše se pak k dani onen minus? To mi vrátí ze záloh již stžených zaměstnavatelem ? Nebo se píše jen Nula a ten minus se uplatňuje na další rok ?

Děkuji moc za odpověď a pomoc. Jitka.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 1. 2012 10:17

HP (neregistrovaný)

Re: Dodatečná daňová přiznání
      >Dobrý den.
      >Musím udělat dodatečná DAP, protože jsem nepodala
      >příjem z pronájmu. Mylně jsem se domnívala, že se podává
      >při 15.000 čistého zisku.
      >
      >Musím to podat již od roku 09 tedy.
      >Tady bych se ptala - musím vyplnit všechny kolonky v
      >DAP, nebo jen ty se změnou ?
      >Pracuji totiž ještě a zaměstnavatel daně za mne dal,
      >takže FU data ze závislé činnosti má.
      >
      >Stačí tedy jen vyplnit přílohuč. 2 a DAP jen první
      >stranu a pak další příjmy od zaměstnavatele a kolonky již
      >nevyplňovat ?
      >Nebo to musím udělat celé, podle dat od
      >zaměstnavatele? Potřebné údaje mám (příjem,pojištění a zálohy na
      >daně).
      >
      >Zcela se v tom ztrácím.
      >
      >Příjem z pronájmu mi vychází minusově. Tedy i daně
      >minusové. Píše se pak k dani onen minus? To mi vrátí ze
      >záloh již stžených zaměstnavatelem ? Nebo se píše jen
      >Nula a ten minus se uplatňuje na další rok ?
      >
      >Děkuji moc za odpověď a pomoc. Jitka.
      Přiznání podáte řádné. Zaměstnavatel pouze provedl roční zúčtování, na FÚ za Vás nic nepodává, takže FÚ informace o Vašich příjmech nemá. Za každý rok vyplníte přiznání tak jak má být se všemi příjmy, tedy zaměstnání + příloha č. 2 s příjmy a výdaji z pronájmu. Pokud jste se dostala z pronájmu do mínusu, pak daň bude ve výši té, jaká byla vypočtena zaměstnavatele. Do mínusu daň nejde. Dostanete pokutu za pozdní podání daň. přiznání.
      >

• 26. 1. 2012 18:47

jitka-s1 (neregistrovaný)

Re: Dodatečná daňová přiznání
      Takže tedy podám klasicky řádné vyúřtování. No to je krása. Ale jsou na to kalkulačky, data mám a bude to hned.
      Je nutné vést účetnictví, zejména podvodjné, když uplatňuji daně skutečnou výší z pronájmu ? Nikov paušálem?

Proč tedy když používám kalkulačky, doplním přílohu č.2 se to zobrazí a rozpočte v DAP ? Pak mi tam vyskakují přeplaty. Jakoby se to propjilo samo . Je to na všech kalkulačkách, které jsem okusil. Vy pak tvrdíte, že ztráta z pronájmu neovlivňuje výslednou daň ze závislé činnosti. Tak je někde chyba.

Pak tedy minus, které mi vyjde v hospodaření z pronájmu nějak převedu do dalšího roku ? ten schodek - ztrátu ? a samotná daň je pak nula, že ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).