Re: Roční zúčtování u ukončeného PP
Měla by vás jako posledního zaměstnavatele požádat o RZD, vypsat si prohlášení str. 3,4. Pokud nepožádá, neděláte, maximálně můžete z vlastní iniciativy jí zavolat a pokud je předpoklad, že bude něco na dani vráceno, vysvětlit jí situaci. Jinak pokud nemá jinou daňovou povinnost, tak nemusí daňové přiznání podávat, ani si nechat udělat RZD.
Pokud s ní jste v kontaktu, navrhněte jí to. Když jí řeknete, že ji bude vrácena část odvedené daně, jistě bude ráda.
Povinnost máte pouze pokud vás zaměstnanec požádá do 15.2. Bez požádání sama nemůžete.
Ani ona ale nemá povinnost žádat o vrácení přeplatku na dani, když o něj nemá zájem.
Já to dělám tak, když mám na ně mailový kontakt nebo vím, že v práci mají kamarádku, vzkážu nebo napíšu mail, aby si ve vlastním zájmu přišly požádat o RZD.
Myslím, že bude určitě ráda, že jí bude vrácená daň. Vrátí jí všechno, co na dani zaplatila, protože do září 2011 byla na rodičáku, pak pracovala 2 měsíce (dostala výpověď), a doteď je bez práce. Občas sem přijde, tak jí to navrhnu. Děkuji moc všem :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2012 9:14
Dobrý den, zaměstnankyně ukončila PP k 30.11.2011 (skončila jí výpovědní doba). Doteď nemá žádné jiné zaměstnání. Máme jí udělat roční zúčtování daně? Vím, že musíme, pokud o to požádá, ale víte, jak to je, oni sami nic neví. Nebo mám počkat, jestli se do 15.2. neohlásí sama, a pokud ne, mám jí dát Potvrzení o zdanitelných příjmech, ať si to udělá sama? Děkuji.