Reverse charge

• (neregistrovaný)

10. 1. 2012 14:52

Dobrý den,
    jsme sklenářská firma. Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem účtovat sklenářské opravy např. v obchodech, družstvech. Jedná se např. o dodávku a montáž různých skleněných nebo plastových přepážek apod. A jak účtovat prodej řezaného a opracovaného skla do zemědělských strojů?
    Jedná se o stavební a montážní práce ? - tudíž reserve charge?

Děkuji za odpověď
    Marie

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 1. 2012 11:12

Rop

Pokud to montujete do stavby pak ke to reserve charge.

Pokud to monutejete kamkoliv jinam tak to není reserve charge.

Pokud to jenom prodáváte (jako zboží) tak to není reserve charge nikdy (tedy pokud to není do EU).

• 3. 2. 2012 21:52

Jiří Zoubek (neregistrovaný)

Dobrý den Rope,
      musím přiznat a odvést "reserve charge" v případě montážních prací - na území ČR, které provedu pro firmu se sídlem v Bosně?
        Pokud mi tato firma prodá materiál (stroje) musí mi účtovat DPH? Co s DPH pokud mi tato firma prodá kovový šrot?
      Stroje i šrot jsou na území ČR. Firma z Bosny je zde koupila od třetí osoby. Platby půjdou do (a také z) banky se sídlem v Bosně.

děkuji

• 8. 2. 2012 18:13

Rop

Ona hlavně tímhle prodejem se stane Bosenská firma českým plátcem DPH dle § 94 odst. 13 zákona o DPH. No a pak už není co řešit, chováte se k sobě jako dva čeští plátci DPH :-)

• 10. 2. 2012 23:02

Jiří Zoubek (neregistrovaný)

nemoh jsem se dočkat odpovědi tak jsem pátral a dopátral se téhož  :)  děkuji za potvrzení, váhám zda se do tak riskantního podniku pouštět - vystavím fakturu, přiložím oznámení k přiznání DPH a FÚ mne vyzve k doplacení coby ručitele  :'( .
      Firma z Bosny zde má pouze jednorázovou zakázku a již je zde nikdo nikdy neuvidí  >:(  ...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).