Dobrý den Rope,
musím přiznat a odvést "reserve charge" v případě montážních prací - na území ČR, které provedu pro firmu se sídlem v Bosně?
Pokud mi tato firma prodá materiál (stroje) musí mi účtovat DPH? Co s DPH pokud mi tato firma prodá kovový šrot?
Stroje i šrot jsou na území ČR. Firma z Bosny je zde koupila od třetí osoby. Platby půjdou do (a také z) banky se sídlem v Bosně.
děkuji
nemoh jsem se dočkat odpovědi tak jsem pátral a dopátral se téhož :) děkuji za potvrzení, váhám zda se do tak riskantního podniku pouštět - vystavím fakturu, přiložím oznámení k přiznání DPH a FÚ mne vyzve k doplacení coby ručitele :'( .
Firma z Bosny zde má pouze jednorázovou zakázku a již je zde nikdo nikdy neuvidí >:( ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 1. 2012 14:52
Dobrý den,
jsme sklenářská firma. Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem účtovat sklenářské opravy např. v obchodech, družstvech. Jedná se např. o dodávku a montáž různých skleněných nebo plastových přepážek apod. A jak účtovat prodej řezaného a opracovaného skla do zemědělských strojů?
Jedná se o stavební a montážní práce ? - tudíž reserve charge?
Děkuji za odpověď
Marie