Re: RD a nástup na další MD
>Dobrý den
>
>Mám zaměstnankyni, která je na rodičovské dovolené a
>zvolila si 2letou variantu, která by jí končila v
>prosinci 2012.Teď je znova těhotná a na další MD bude
>nastupovat v polovině března (termín porodu konec dubna).
>
>Musí zaměstnankyně volat na ÚP, že jí od poloviny
>března bude vyplácet OSSZ PPM?
>
>A já jako zaměstnavatel budu muset znova poslat za ni
>Potvrzení od doktora a Přílohu k žádosti o PPM?
>
>A pokud nepracovala (jen čerpala dovolenou a pak
>pracovala na DPP s příjmem 1600/měsíčně od července) tak
>tabulka "Údaje o započítatelnýcch příjmech v rozhodném
>období" bude stejná (jak měsíce tak započítatelný
>příjem) jak to měla u předchozí PPM?
Ano, příloha bude v podstatě stejná jako u první PPM. Ona musí nahlásit na ÚP nástup na PPM, aby jí přestali vyplácet rodičovský příspěvek. Vy pošlete žádost o PPM s přílohou na OSSZ.
>
>Děkuji za názory.
Re: RD a nástup na další MD
A budu vyplňovat bod A, když zaměstnankyně byla doma?
A v bodě F mám napsat od kdy do kdy byla RD tj od května do toho března a pak nastupuje na PPM?
A v bodě G napíši že pojištěnka nastupuje na PPM a napíši datum narození prvního dítěte? Zaměstnankyně, ale chtěla být s prvním dítětem jen do 2 let.
Děkuji za odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 1. 2012 12:28
Dobrý den
Mám zaměstnankyni, která je na rodičovské dovolené a zvolila si 2letou variantu, která by jí končila v prosinci 2012.Teď je znova těhotná a na další MD bude nastupovat v polovině března (termín porodu konec dubna).
Musí zaměstnankyně volat na ÚP, že jí od poloviny března bude vyplácet OSSZ PPM?
A já jako zaměstnavatel budu muset znova poslat za ni Potvrzení od doktora a Přílohu k žádosti o PPM?
A pokud nepracovala (jen čerpala dovolenou a pak pracovala na DPP s příjmem 1600/měsíčně od července) tak tabulka "Údaje o započítatelnýcch příjmech v rozhodném období" bude stejná (jak měsíce tak započítatelný příjem) jak to měla u předchozí PPM?
Děkuji za názory.