Potvrzení o zdanitelných příjmech

• (neregistrovaný)

27. 1. 2012 11:42

Dobrý den , prosím o radu. Naše zaměstnankyně v říjnu dostala výpověď pro nadbytečnost. Bohužel firma nemá peníze a odstupného jí vyplatila jen část. Jednu splátku v roce 2011 a druhou až letos. Ještě stále tam zbývá nedoplatek.
    Zasílala jsem jí Potvrzení o zdanitelných příjmech a ona mi ho vrátila s tím, že tam chce mít uvedeno : skutečně vyplacené peníze, z toho odvod na dani a skutečnou částku, kterou měla dostat.
    Mě se to zdá divné, ale nejsem v tomto moc zkušená tak nevím kam bych jí to měla uvést.
    Pokud ano, napíše se tam asi jen ta částečná úhrada v r. 2011? a kam ty ostatní požadavky?
    Snad jsem se vyjádřila srozumitelně :-)

Děkuji, moc za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2012 11:48

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: potvrzení o zdanitelných příjmech
      Přečtěte si § 5 odst.4 v ZDP , tam to máte srozumitelně.

• 27. 1. 2012 12:05

P.2304 (neregistrovaný)

Děkuji, jen pro jistotu jestli jsem to dobře pochopila. Do potvrzení za rok 2011 napíšu skutečně vyplacenou částku v roce 2011 a z té částky vypočtu daň? Až se jí letos odstupné doplatí udělám jí potvrení za rok 2012?
      Děkuji moc za radu.

• 27. 1. 2012 12:44

JiřinaH. (neregistrovaný)

Napíšete příjmy, které byly zúčtovány, do 2. řádku jen ty, které byly za r.2011 zaplaceny do 31.1. V r.2012 napíšete do ř.5, co budete doplácet , do ř.8 základ daně. Daň počítat do potvrzení nebudete, tu uvedete, jaká mu byla sražena.

• 27. 1. 2012 13:40

p2304 (neregistrovaný)

Paní Jiřino děkuji moc za Vaše rady. Jen ještě jeden dotaz, skutečně sraženou zálohu uvedu už v potvrzení za rok 2011?
      Děkuji, Petra H.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).