§ 13a zákona o dani z nemovitostí

• 27. 1. 2012 15:11

Z diskuse níže jsem se dozvěděl, že
    § 13a zákona o dani z nemovitostí
    (5) Přestane-li být fyzická nebo právnická osoba poplatníkem daně z nemovitostí proto, že v průběhu zdaňovacího období se změnila vlastnická nebo jiná práva ke všem nemovitostem v územním obvodu téhož správce daně, které u něho podléhaly dani z nemovitostí, nebo tyto nemovitosti zanikly, je povinen oznámit tuto skutečnost správci daně nejpozději do 31. ledna následujícího zdaňovacího období.

---
    V roce 2010 jsme prodali byt (společné jmění manželů - já a manželka, plátcem daně z nemovitostí jsem byl já). Nevím, jestli jsem tehdy nějaké takové oznámení dával.
    Mám se na to na Fin. úřadu zeptat, nebo jim napsat oznámení po termínu, nebo raději nedělat nic a doufat, že když si toho v roce 2011 nevšimli, tak že pokutu nedostanu?

(Manželka je nadále vlastníkem zahrady v jiné části města - tedy ona by pokutu nedostala, ale já ano?)

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2012 16:01

alen1 (neregistrovaný)

Re: § 13a zákona o dani z nemovitostí
      Dle komentáře k DŘ Kobík
      ve výčtu skutků zakládajících pokutu však chybí sankce pro tvrzení - hlášení a následné hlášení, které neobsahuje částku daně, nýbrž je pouze nosičem informací mezi správcem daně a plátcem daně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).