Re: švarc systém?
>>jsem osvč a pracuji dlouhodobě pro dvě firmy které
>>mi
>>dávají zakázky a odebírám
>>od nich výrobky a materiál na montáž.Montáže provádím
>>na stavbách. Nářadí a phm si hradím ze svého.jedná se
>>o švarc systém?
>málo informací, jaké výrobky a materiál, jaké máte s
>nimi smlouvy, podrobněji...
montáž oken,vrat,brány,materiál- pěny,šrouby,kotvy atd.
smlouva rámcová kupní a ústní dohoda o montáži.
Důležité je, abyste neměl vystavenou fakturu každý měsíc.
Když vystavíte za jeden rok firmě např. 6 faktur je vše v pořádku.
Nesmíte míít 12 faktur, protože tím firma dokazuje, že by pro Vás měla práci na celý rok a tím pádem by měla mít zaměstnance.
je to vše postavené nahlavu. Nyní "vybíhá" 180 úředníků - s auty, PC atd. na kontrolu a samozřejmě to platíme všichni.....
škoda slov
výše psaného si nevšímejte, to je nesmysl, počet FA nerozhoduje. Ve Vašem případě je důležité a podle mne nebezpečné to, že od té firmy nakoupíte materiál, který na základě smlouvy namontujete na jejich stavby, pokud byste dodával vlastní materiál, bylo by to jako subdodávka OK, ale takto to vidím jako problém.
v tom vidím problém, protože tím už naplňuje znak závislé práce - § 2 ZP- myslím tím Váš materiál, ne že dělá každý měsíc.Odebíráním materiálu se dostává do vztahu podřízenosti a nadřízenosti, podle pokynů zam-tele, protože tím už se musí řídit požadavky zam-tele, nikoliv sám svobodně na svou odpovědnost rozhodovat o své podn.činnosti.Navazuje § 5 Z o zam.-e) nelegální práce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
28. 1. 2012 10:30
jsem osvč a pracuji dlouhodobě pro dvě firmy které mi dávají zakázky a odebírám
od nich výrobky a materiál na montáž.Montáže provádím na stavbách. Nářadí a phm si hradím ze svého.jedná se o švarc systém?