Re: Švarcsystem
nic ve zlém....a co vám brání, běžte dělat státního úředníka a uvidíte, že to není žádná sranda... věřte, že i oni nemají někdy lehkou práci....zákony jsou nedokolalé a nesrozumitelné a většina lidí má stejný názor na ně jako vy, no opravdu supr podmínky pro práci....ta zbytečná byrokracie jde z vyšších míst než od obyčejných uředníčků...zkusila jsem si to tak vím o čem mluvím...tak se na ty obyčejné úředníčky nezlobte oni musí jen plnit příkazy z hora :-)
Víte jak tady čtu o švarcsystému mám jenom zlost. Jsme malá firma podnikáme v lesnictví. Máme dva zaměstnance na dobu určitou např od 3-10 v roce . Mezi tím, ale vždy pro ně nemáme v některém měsíci práci a musíme je držet, protože neustále končení a navazování prac.poměru je celkem náročné. Když máme práce hodně sjednáváme na živ.list. Tito živnostníci jsou rádi za každou práci, kterou seženou. Já jim zpracovávám daň.evidenci nebo jim pomáhám s daň. přiznáním, když si vydělají za rok 200 tis.Kč to je už zázrak je pravda, že při použití paušálu jim vyjde ke zdanění málo nebo vůbec nic. SP a ZP platí základní, které je minimálně stanovené. Ale většina z nich v zimních měsících ani nejde na prac.úřad a od státu nic nechtějí. Nevím proč je nenechají na pokoji.
práci - bych přála všem podnikatelům - pohoda, neuděláte to dnes, uděláte to zítra atd. byla jsem na dani z nemovitosrtí na FU - nyní jsem na důchodě a myslím si, že je to tak zbytečná práce - no jo, ale kolik úředníků se tím živí a kolik zbytečně odčerpají peněz...
Nevím, jaké státní úřady máte na mysli. Já to znám pouze z FÚ, kde jsem pracovala 10 let. Při konkurzu jsem žádné známosti neměla. Samozřejmě, že jsou lidé, kteří denně ani těch 6 hodin neoddělají, ale to není jen na státních úřadech. Chcete, aby se 70% úředníků propustilo. Fajn, ale v tom případě jsem zvědavá, kdo vybere daně, vyplatí důchody, nemocenskou, podporu, zaeviduje váš pozemek do katastru, vystaví občanku, pas, zaeviduje auto, vydá povolení na stavbu domu, apod. Pokud by na určitých místech (ministerstva, sněmovna apod.) seděli lidé, kteří znají život z praxe a ne herci, sportovci apod. a podle toho vypadali zákony, které schalují, možná by těch 70% úředníků opravdu nebylo potřeba, protože by vše fungovalo a vše by bylo jednodušší. Znám praxi jak ze strany státního úředníka, tak ze strany účetní soukromé firmy. Stejně tak jsem pracovala jako prodavačka, dělnice u pásu, pomáhala v zemědělské firmě, nosila poštu a dalších brigádách. Každá práce má své a v životě bych si nedovolila říct, že se někdo někde fláká, když o tom nic nevím.
>>>> Ajka 2 - dělat státního úředníka - dostat se tam
>>>>není tak jednoduché a chce to mít známosti
>>všichni víme jáka je pohoda na státních úřadech -
>>každý se tam drží jak veš košile - já bych
>>70%úředníků
>>zrušila a pak by ten zbytek aspoň 6 hod. denně
>>pracoval
>Nevím, jaké státní úřady máte na mysli. Já to znám
>pouze z FÚ, kde jsem pracovala 10 let. Při konkurzu jsem
>žádné známosti neměla. Samozřejmě, že jsou lidé, kteří
>denně ani těch 6 hodin neoddělají, ale to není jen na
>státních úřadech. Chcete, aby se 70% úředníků
>propustilo. Fajn, ale v tom případě jsem zvědavá, kdo vybere
>daně, vyplatí důchody, nemocenskou, podporu, zaeviduje
>váš pozemek do katastru, vystaví občanku, pas,
>zaeviduje auto, vydá povolení na stavbu domu, apod. Pokud by
>na určitých místech (ministerstva, sněmovna apod.)
>seděli lidé, kteří znají život z praxe a ne herci,
>sportovci apod. a podle toho vypadali zákony, které
>schalují, možná by těch 70% úředníků opravdu nebylo potřeba,
>protože by vše fungovalo a vše by bylo jednodušší.
perfektně jste to vyjádřila, naprosto souhlasím, praxe ukazuje, že si stát sám vytváří umělou zaměstnanost pro svůj úřednický moloch, vždyť např. ve st.rozpočtu na rok 2012 má Senát částku 525.530.000.-Kč, ale Úřad vlády ČR už 685.451.000.-Kč a ČSÚ dokonce 984.382.000.-Kč, to taky o něčem vypovídá.
>Znám praxi jak ze strany státního úředníka, tak ze strany
>účetní soukromé firmy. Stejně tak jsem pracovala jako
>prodavačka, dělnice u pásu, pomáhala v zemědělské
>firmě, nosila poštu a dalších brigádách. Každá práce má
>své a v životě bych si nedovolila říct, že se někdo
>někde fláká, když o tom nic nevím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
Levné nákupy z Číny končí. Od července platí nové clo na všechny malé zásilky
Žena okamžitě přišla o dávky kvůli cizí chybě v platbě výživného
Tisíce seniorů to netuší. Letos jim propadne řidičák
28. 1. 2012 13:14
Nyní je napsáno, že na kontrolu švarcsystému vyjíždí 180 úředníků,
kteří jsou perfektně vybaveni - auto, PC atd.
místo aby udělali dobré zákony a byli rádi, že lidi mají práci, tak musíme
platit zbytečné úředníky.!!!!. jen jsem si poztěžovala, protože jsem měla včera kontrolu na odpady a musela jsem ženské hledat v zákoně, že se nás to netýká, protože děláme jen účetnictví..
no jo - taky bych chtěla být státní úředník............
Kdy se konečně budeme moci bránit zbytečné byrokracii a hlavně kde.......