Re: Nákup PHM Polsko
No já mám trochu obavu, že tady není naplněna dikce u dodavatele, že zboží, ve Vašem případě PHM, bylo převezeno ke spotřebě do JČS...je to samo věcí dodavatele, jak to prokáže, ale u těch PHM bych byla velmi opatrná, protože z PHM se odvádí i spotřební daně a nákup a prodej PHM je evidován a musí se hlásit, aby nedocházelo k daň.únikům..já to přesně neznám, protože nikdo z mých klientů s touto komoditou neobchoduje...je to jen taková moje úvaha...aby nedošlo k nějakému následnému vyšetřování a nedostali jste se do průšvihu.
Ale vím, jak to dělají klienti, kteří mají MKD a tankují "venku".
Vy byste totiž měli platit faktury nebo doklady za PHM včetně DPH té určité země a pak si následně můžete zažádat jedenkrát ročně o vrácení DPH v té příslušné zemi.
Já být Vámi, tak si tohle opravdu důsledně prověřím a každopádně to konzultuji s majitelem firmy
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2012 15:39
>Dobrý večer,
>>>řidiči tankují PHM v Polsku, kde jsme poskytli DIČ
>>>polskému plátci DPH a 2x do měsíce nám vystavuje
>>>fakturu,
>>>která je placena v hotovosti a je bez DPH. Tuto
>>>částku
>>>přidaním a oddaním v přiznání DPH. Mám tento postup
>>>správný? Musím dělat ještě nějaké hlášení, nebo něco
>>>jiného? Děkuji všem za informaci
>>Tankujete PHM do běžné nádrže v autě? To Vám dávají
>>bez DPH? Jestli je to tak, v CZ nějaké dodanění a
>>uplatnění odpočtu není zrovna na místě.
>
>takže nákup bez daně a navíc ještě nezdaněno v ČR, to
>teda nevím
Já bych právě potřebovala poradit, jestli to dělám správně, že ve výkaze DPH uvedu přidanění a oddanění. PHM tankují řidiči (zaměstnanci) do kamionů. Děkuji za další případnou radu.