Nákup PHM Polsko

• (neregistrovaný)

28. 1. 2012 15:39

>Dobrý večer,
    >>>řidiči tankují PHM v Polsku, kde jsme poskytli DIČ
    >>>polskému plátci DPH a 2x do měsíce nám vystavuje
    >>>fakturu,
    >>>která je placena v hotovosti a je bez DPH. Tuto
    >>>částku
    >>>přidaním a oddaním v přiznání DPH. Mám tento postup
    >>>správný? Musím dělat ještě nějaké hlášení, nebo něco
    >>>jiného? Děkuji všem za informaci
    >>Tankujete PHM do běžné nádrže v autě? To Vám dávají
    >>bez DPH? Jestli je to tak, v CZ nějaké dodanění a
    >>uplatnění odpočtu není zrovna na místě.
    >
    >takže nákup bez daně a navíc ještě nezdaněno v ČR, to
    >teda nevím

Já bych právě potřebovala poradit, jestli to dělám správně, že ve výkaze DPH uvedu přidanění a oddanění. PHM tankují řidiči (zaměstnanci) do kamionů. Děkuji za další případnou radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 1. 2012 17:20

Jana N. (neregistrovaný)

Re: Nákup PHM Polsko
      pokud opravdu nakupujete bez daně, pak si myslím, že zdanění ve vašem přiznání je ok.

• 29. 1. 2012 10:17

bloncka (neregistrovaný)

Re: Nákup PHM Polsko
      No já mám trochu obavu, že tady není naplněna dikce u dodavatele, že zboží, ve Vašem případě PHM, bylo převezeno ke spotřebě do JČS...je to samo věcí dodavatele, jak to prokáže, ale u těch PHM bych byla velmi opatrná, protože z PHM se odvádí i spotřební daně a nákup a prodej PHM je evidován a musí se hlásit, aby nedocházelo k daň.únikům..já to přesně neznám, protože nikdo z mých klientů s touto komoditou neobchoduje...je to jen taková moje úvaha...aby nedošlo k nějakému následnému vyšetřování a nedostali jste se do průšvihu.
      Ale vím, jak to dělají klienti, kteří mají MKD a tankují "venku".
      Vy byste totiž měli platit faktury nebo doklady za PHM včetně DPH té určité země a pak si následně můžete zažádat jedenkrát ročně o vrácení DPH v té příslušné zemi.

Já být Vámi, tak si tohle opravdu důsledně prověřím a každopádně to konzultuji s majitelem firmy

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).