Re: OSVČ vedení účetnictví
Pokud pracujete na vlastní zodpovědnost, s vlastním majetkem a nejste v závislém postavení, máte více klientů, pak nevidím problém.
Nevšimla jsem si, že by auditor byl v závislém postavení.
To by ten audit asi nemohl dělat nezávisle na klientovi, asi by to pak postrádalo smysl.
Paní Alen, moc děkuji za uklidnění. Četla jsem tu v diskusi, že jedna paní honem mění , byla osvč - vedení účta pro firmu a teĎ to mění na prac.právní vztah. Takž můžu být v klidu a dál mít nějaké klienty, kterým vedu účetnictví.
Moc děkuji, jste pro tuto stránku učiněný poklad. Fandím vašim znalostem.
>Paní Alen, moc děkuji za uklidnění. Četla jsem tu v
>diskusi, že jedna paní honem mění , byla osvč - vedení
>účta pro firmu a teĎ to mění na prac.právní vztah.
>Takž můžu být v klidu a dál mít nějaké klienty, kterým
>vedu účetnictví.
>
>Moc děkuji, jste pro tuto stránku učiněný poklad.
>Fandím vašim znalostem.
Děkuji, to potěší.
>
Dělám takhle účtetní už dvacet let, docházím na různé finančáky, a ještě se mi nestalo, že by někdo nad tím uvažoval, že je v tom něco nekalého. V pracovním poměru jsem u nikoho z mých klientů nebyla, a ani nebudu. A teď znovu můžete mít i u jednoho finančního úřadu několik plných moci k zastupování, aniž byste byla daňovým poradcem, prostě z titulu účetní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2012 16:53
Dobrý den,
jestliže jste OSVČ - vedení účetnictví a máte klienty, kterým zpracováváte účetnictví, děláte daně , závěrku atd. je to z pohledu nového zákoníku práce problém? Musí se to řešit pracovně - právním vztahem ? A co činnost auditorů ?
díky za diskusi