Re: plnění povinného podílu
Pokud ji zanikl invalidní důchod z důvodu souběhu starobního důchodu, lze započítat, ale musí vám OSSZ vystavit potvrzení, že je nadále invalidní. O toto potvrzení si musí zaměstnankyně sama požádat a napsat, pro jaké účely to potřebuje. Osobně vždy žádost napíší jménem zaměstnance a oni mi to pouze podepíši.
Zaměstnankyně taky může uplatnit slevu na invaliditu. Ať si vezme papíry z OSSZ s rozhodnutím o přiznání invalidního důchodu a rozhodnutí o přiznání starobního důchodu a zajde na FÚ, kde ji vystaví potvrzení, že nadéle může uplatňovat slevu na invaliditu.
To, co vám píši platí v případě, že ji invalidní důchod nebyl odebrán, ale zanikl z důvodu souběhu starobního důchodu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
30. 1. 2012 6:59
Prosím o radu. Zaměstnankyně, která pobírala důchod pro inv. I. stupně je nyní ve starobním důchodu, ale stále u nás pracuje. Může se tato zaměstnankyně počítat stále jako OZP pro účely plnění povinného podílu? Ptala jsem se na úřadu práce, ale dostala jsem dvě rozdílné odpovědi, tak teď nevím.