Re: nástup zaměst.do práce-potvrzení?
Na OSSZ zaměstnance pouze přihlásíte, zápočtový list tam neposíláte, ten si vy založíte do osobního spisu.
Vám stačí od zaměstnance poslední zápočtový list, žádné čestné prohlášení o tom, že nikde nepracoval vám nebude dávat. Nechte si od něj napsat čestné prohlášení, že nemá srážky na základě soudního rozhodnutí. Od posledního zaměstnání již uplynula nějaká doba a ikdyž na zápoč. listu exekuci napsnou nemá, mohla již nějaká vzniknou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
Levné nákupy z Číny končí. Od července platí nové clo na všechny malé zásilky
30. 1. 2012 9:01
Dobrý den,
poradí mi zkušené mzdové účetní,co bych měla vyžadovat po zaměstnanci,který nastoupí do zaměstnání aby doložil?Mám zápočtový list ,zaměstnanec pracoval naposledy pouze 5 dnů a to do 9.12.2011 od té doby měl pouze brigády nebo nepracoval a nebyl veden na úřadu práce,mám po něm vyžadovat nějaké prohlášení,že až do doby nástupu do zaměstnání neměl žádný zdan.příjem ani nebyl veden na úp?
Ještě jeden dotaz k přihlášce na OSSZ je nutno dodat originál zápočtového listu nebo pouze kopii a originál si ponechávý zaměstnavatel.