Daňové přiznání

• (neregistrovaný)

11. 1. 2012 6:50

Dobrý den, jsem OSVČ-vedlejší činnost při zaměstnání.V r.2011 jsem jako OSVČ neměla žádné příjmy, ani výdaje. Daň.přiznání a hlášení OSSZ,VZP mám vyplnit jako nulové? Jakým způsobem lze přerušit podnikání? Obávám se, abych v případě ztráty zaměstnání měla nárok na podporu v nezaměstnanosti (jako OSVČ ji nemám). Na Živnostenském úřadu mi řekli, že dnes se již živnost nepozastavuje. Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2012 16:36

Rop

Daňové přiznání podávat nemusíte.

Výkazy pro VZP a OSSZ podle toho zda jste začala nebo nezačala činnost ... dle mého názoru jste ji nezačala, takže taky nemusíte.

Živnostenskému úřadu nemáte povinnost oznámit přerušení pokud nevykonáváte činnost 6 měsíců (to bylo zrušeno). Ale přerušit živnost samozřejmě lze dle § 31 odst. 11 živnostenského zákona.

• 12. 1. 2012 10:32

martina (neregistrovaný)

reakce na odpověď a současný dotaz. Jak poznám, že jsem začala nebo nezačala činnost? Také nemám žádné příjmy, ale mám výdaje.
      Když nedám oznámení na ŽÚ, že jsem přerušila činnost a půjdu na ÚP, tak se má živnost stane hlavní a já budu muset platit ZP a SP a nedostanu podporu. Nějak to nechápu  :-[

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).