Re: Neplátce DPH
děkuji
já jsem si pořídil příjmové - výdajové iniversální doklady zde je cena bez DPH, + DPH a cena celkem, od koho jsou peníze přijaty a účel platby. Byl jsem přesvědčen, že tohle stačí a nemusí být vystaveny faktury ... mýlím se? ještě jednou děkuji za trpělivost
Re: Neplátce DPH
Záleží, v čem podnikáte - při prodeji v obchodě, to postačí paragony, pokud provozujete nějaké služby - a odběratel chce doklad o provedené práci, to se vystavuje faktura, koukněte se do zákona o účetnictví (jste osoba, která nevede účetnictví - tím se myslí podvojné účto).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 1. 2012 17:07
Dobrý večer, jsem začínající OSVČ, mohu se ujistit - vystavuji příjmový doklad , jsem neplátce DPH - stačí když na příjmovém dokladu napíši cenu celkem, nebo musím vypsat i cenu celkem bez DPH? (jinak na příjmových a výdajových dokladech nemusí být údaj o vydaném živnostenském oprávnění?)
moc děkuji - začátky jsou těžké člověk znejistí jedna dvě :-)