Svědek a ušlý výdělek

• (neregistrovaný)

30. 1. 2012 18:53

Dobrý den

Zaměstnanec je předvolaný k soudu jako svědek. Jedná se o 1den. Vyplnila jsem mu Potvrzení o úšlém výdělku. Příčemž hodinovou sazbu jsem dala podle PS 75,- Kč (to je asi špatně, že?)

1. Jak se tento den bude dávat do výplaty? (Bude to jako pracovní volno bez náhrady mzdy?)

2. A jak se vypočítá ušlý výdělek za 1 den - jaká bude částka, kterou by měl soud z-nci proplatit? (z-nec to chce vědět)

Tento případ jsem ještě neměla tak si nevím rady, prosím tedy zkušenější o rady.

Děkuji všem za odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 1. 2012 19:19

xJ (neregistrovaný)

Re: svědek a ušlý výdělek
      V bodě jedna sama píšete - pracovní volno bez náhrady mzdy, tak že vyplnit pro soud jste měla částku průměrné mzdy a ne hodinovou sazbu z pracovní smlouvy. Vykazovat opravdu budete to neplacené volno.

• 30. 1. 2012 20:55

L.12 (neregistrovaný)

Předpokládám, že z neplaceného volna nebudu srážet zdravotní pojištění do minima (je pracovní volno bez náhrady příjmu - je to tak?

A kolik tedy bude ušlý výdělek?
      75,-Kč/hod x 8 (1den) =600 x 0,21(prémie) = 126
      HM/1den: 726,- Kč
      Ušlý výdělek (čistá mzda) bude za ten 1den: 645,- Kč

• 30. 1. 2012 21:21

xJ (neregistrovaný)

ušlý výdělek by měl být ve výši náhrady mzdy, to je stejná sazba jako např. za dovolenou, ne ve výši hodinové mzdy

• 30. 1. 2012 21:32

L.12 (neregistrovaný)

Tím pádem ušlý výdělek bude tedy následující:
      91,67,-Kč/hod (průměr pro náhradu) x 8 (1den) =733
      HM/1den: 733,- Kč
      Ušlý výdělek (čistá mzda) bude za ten 1den: 655,- Kč
      Je to tak správně? Ještě jsem si uvědomila, že prémie do ušlého výdělku počítat nebudu, když je to dáno průměrem pro náhrady?

A do Potvrzení jsem tedy měla napsat průměr pro náhrady 91,67?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).