Re: svědek a ušlý výdělek
Předpokládám, že z neplaceného volna nebudu srážet zdravotní pojištění do minima (je pracovní volno bez náhrady příjmu - je to tak?
A kolik tedy bude ušlý výdělek?
75,-Kč/hod x 8 (1den) =600 x 0,21(prémie) = 126
HM/1den: 726,- Kč
Ušlý výdělek (čistá mzda) bude za ten 1den: 645,- Kč
ušlý výdělek by měl být ve výši náhrady mzdy, to je stejná sazba jako např. za dovolenou, ne ve výši hodinové mzdy
Tím pádem ušlý výdělek bude tedy následující:
91,67,-Kč/hod (průměr pro náhradu) x 8 (1den) =733
HM/1den: 733,- Kč
Ušlý výdělek (čistá mzda) bude za ten 1den: 655,- Kč
Je to tak správně? Ještě jsem si uvědomila, že prémie do ušlého výdělku počítat nebudu, když je to dáno průměrem pro náhrady?
A do Potvrzení jsem tedy měla napsat průměr pro náhrady 91,67?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 1. 2012 18:53
Dobrý den
Zaměstnanec je předvolaný k soudu jako svědek. Jedná se o 1den. Vyplnila jsem mu Potvrzení o úšlém výdělku. Příčemž hodinovou sazbu jsem dala podle PS 75,- Kč (to je asi špatně, že?)
1. Jak se tento den bude dávat do výplaty? (Bude to jako pracovní volno bez náhrady mzdy?)
2. A jak se vypočítá ušlý výdělek za 1 den - jaká bude částka, kterou by měl soud z-nci proplatit? (z-nec to chce vědět)
Tento případ jsem ještě neměla tak si nevím rady, prosím tedy zkušenější o rady.
Děkuji všem za odpovědi.