Přerušení rodičovské dovolené

• (neregistrovaný)

30. 1. 2012 19:22

Prosím poradí někdo? Po 2 letech na RD se vracím zpět do zaměstnání k původnímu zaměstnavateli. Je možné po nějaké odpracované době (např. po 3 měsících) znovu požádat o čerpání RD, nejpozději však do 3 let věku dítěte? Dítě nebude navštěvovat žádné předškolní zařízení. Bohužel mi nikde nedokázali odpovědět :-(

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 1. 2012 19:31

div (neregistrovaný)

Re: Přerušení rodičovské dovolené
      Ano, můžete, zaměstnavatel je povinen vám vyhovět.
      Ovšem jedilně, pokud jste si původně požádala o RD do 2 let, kdybyste si požádala do 3 let, tak není povinen dřívější nástup umožnit, stejně tak, pokud jste si nepožádala vůbec. Potom se bere, že jste požádala tzv. konkludentně, tj. rovnou do 3 let věku dítěte. Potom dřívější nástup není povinen umožnit.

• 30. 1. 2012 19:31

xJ (neregistrovaný)

do tří let věku dítěte můžete kdykoliv požádat o čerpání RD a zaměstnavatel to musí respektovat

• 30. 1. 2012 19:46

maves (neregistrovaný)

Proč ne tak docela? Požádala jsem o čerpání RD u zaměstnavatele do 2 let věku, čerpání RP mám do 3 let věku. Z toho důvodu nástup zpět do zaměstnání a v případě zlepšení finanční situace bych ráda byla po nějaké době opět doma s dítětem (samozřejmě nejdýl do 3 let). Je možné najít někde ve výkladu zákona, že je možné opět čerpat RD? V zákoníku práce jsem tak docela nenašla. Děkuji mockrát.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).