Re: Přenesená daň - prohlášení
Když Vám dneska napíšu, že je v režimu přenosu a ono nebude, protože za rok už se možná někdo naučí zařazovat, tak co budete dělat s mým prohlášením ??Pokud chcete mít "nějakou jistotu", tak si nechte zatřídit odborným pracovištěm
Našla jsem toto:
Odpověď k dotazu týkajícímu se režimu přenesení daňové povinnosti je zveřejněna na cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/dane_poplatky_14703.html?year=0.
třeba to napoví více vám i ostatním. Usuzuji z toho, že pokud jsou splněny 3 zákonné podmínky PDP:
1) dodavatel je plátce DPH
2) odběratel je plátce DPH
3) plnění je v CZ-CPA 41-43
ověříte podle DIČ, že je odběratel plátce a žádné prohlášení nepotřebujete, nezjišťujete pro jaké účely to odběratel použije a fakturujete v režimu PDP.
Nebo je v tom nějaký jiný háček, který mi unikl?Jeden nikdy neví :-(
Díky za názory.
Měla jsem z dotazu pocit, že má tazatelka na mysli prohlášení ve smyslu pro jaké účely odběratel dané plnění použije.
Samotné zatřídění je kapitola sama pro sebe, hlavně pokud má na to dodavatel a odběratel jiný názor.
Cituji radu daňového poradce:
"Pokud odběratel obdrží na plnění, u kterého má být RPDP uplatněn, doklad s vyčíslenou daní a dodavatel trvá na uplatnění standardního režimu s daní, doporučuji tento doklad zaevidovat v úrovni bez daně a proplatit jej pouze v úrovni bez DPH."
>na dotaz k fu jakým způsobem se bude pdp evidovat mi bylo sděleno že se to týká jen těch co to podávají elektronicky žádný nový formulář k tomu není
>>>Samotné zatřídění je kapitola sama pro sebe, hlavně
>>>pokud má na to dodavatel a odběratel jiný názor.
>>>Cituji radu daňového poradce:
>>>"Pokud odběratel obdrží na plnění, u kterého má být
>>>RPDP uplatněn, doklad s vyčíslenou daní a dodavatel
>>>trvá
>>>na uplatnění standardního režimu s daní, doporučuji
>>>tento doklad zaevidovat v úrovni bez daně a proplatit
>>>jej pouze v úrovni bez DPH."
>>
>>a dál co ? dodavatel opraví na bez daně ? hlášení k
>>přiznání jedna strana udělá, druhá ne ??
>Na to neni řešení. Nemůžete někomu nezaplatit část
>faktury(ve výši bez DPH)jen proto, že máte pocit, že mělo
>být bez DPH. To bude soudních sporů...
>Pokud máte jistotu, tak to je jiná, ale kde ji vzít,
>že.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 1. 2012 7:50
prosím - jak by mělo vypadat prohlášení odběratele o tom, že se mu má dodavatel služby fakturovat v režimu přenesené daně ?
Neví někdo ?