Re: Zrušení exekuce-blokace nemovitosti
stížnost na exek.komoře. Zkuste mu to nejdřív navrhnout, že pokud to do ... nebude vyřízené, budete si stěžovat. Na tohle oni jsou lempli, jednou jsme vyřizovali odblokování nemovitosti po 2 letech !!! od zaplacení dluhu. Jsou to vepři líní nenažraní.
Jesli vám jde o to, aby to bylo rychle vyřízeno, přestaňte telefonovat, zajděte tam, potvrzení z nich vyražte osobně a na počkání, a doneste ho na katastr. Stěžovat si můžete kde chcete, ale tím to neurychlíte.
Vše bez zbytečného odkladu.
§46 z.č.120/2001 Sb.
(7) Po skončení exekuce podle odstavců 2 a 5 a § 55 zašle exekutor oznámení o skončení exekuce všem orgánům a osobám, které ve svých evidencích vedou poznámku o probíhající exekuci anebo kterým byla v exekuci uložena nějaká povinnost; oznámení není rozhodnutím. Na žádost zašle toto oznámení neprodleně rovněž účastníkům řízení.
§ 9 z.č.265/1992 Sb.
(3) Zápis poznámky podle odstavce 1 písm. c) a její výmaz bezodkladně zajistí katastrální úřad, v obvodu jehož územní působnosti se nachází soud, který usnesení o nařízení exekuce vydal, ke všem listům vlastnictví v České republice, na kterých je osoba označená jako povinný vedena jako vlastník nebo spoluvlastník nemovitostí. Ustanovení § 12 se nepoužije.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
31. 1. 2012 8:18
Prosím o radu: z důvodu dluhu byl na exmanžela vydán exekuční příkaz-měl obestavený účet, mzdu a k tomu exekutor zastavil nemovitost, jejímž vlastníkem jsem já, býv.manželka-z důvodu,že v době vzniku dluhu byl RD v SJM.K dnešnímu dni je stav takový, že ex pohledávky uhradil, exekutor vydal rozhodnutí o zrušení exekučního příkazu, uvolnil bank.účet i mzdu ex.manžela, ale na LV mám stále evidovanou exekuční zástavu. Exekutor na telefonické urgence odpovídá, že jistě zítra pošle na katast podklad pro zrušení.. ale nic se již 3.týden neděje. Situace mě tíží, neboť mám před refinancováním hypotéky, jako samoživitelka počítám každou korunu a bojím se, že mi nově sjednaná nízká úroková sazba vinou exektutora, jeho nečinností, uteče, tím, že nestihnu nové bance zapsat břemeno na LV. Je nějaká pomoc, jak vše uspíšit? Díky moc.