PPM a vyměřovací základ

• (neregistrovaný)

31. 1. 2012 14:04

dobrý den, Mám tu jednu PPM na 2 dítě. Klasické rozhodné období by bylo 1/11 - 12/11, ale to neměla příjmy. Když jdu do historie tak poslední příjem měla v 11/2009 kdy ukončila rodičák a odpracovala 10 dnů a bylo jí proplaceno 46 dnů dovolené. Vůbec nevím, jak zapsat ty vyloučené doby, protože to vypadá na mzdovém listě, že to vůbec s těmi dny proplacené dovolené nepočítá a má dole všechny měsíce ve vyloučenných dobách kromě prosince, kdy už byla na rodičáku. Z té proplacené dovolené platila ZP i SP. Je to hrůza ale vůbec netuším co s tím, protože jí pak vychází strašně velký denní vyměřovací základ na mateřskou. I když spadá do toho, že nastupuje na druhou PPM do 4 let prvního dítěte a já jí musím napsat její předešlý denní vyměřovací základ.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2012 14:47

Líba (neregistrovaný)

Re: PPM a vyměřovací základ
      Někde máte chybu, dovolená se proplácí při skončení pracovního poměru, tohle muselo být čerpání.

• 31. 1. 2012 15:49

nevím (neregistrovaný)

no právě, protože to bylo v roce 2009, tak jsem jí to proplatila , myslím, že to tak šlo. Ale na 100% to nevím. Měla 6 dnů staré a 40 z roku 2009.Každopádně ve mzdách jsem měla kolonku počet dnů proplacené dovolené, tak jsem to tam lupla a ono se to samo vypočítalo.

• 1. 2. 2012 7:44

Líba (neregistrovaný)

Dovolená se během pracovního poměru neproplácí od roku 2004. Na vašem místě bych to řešila s OSSZ, ale třeba se vám ozve někdo s lepší radou, já s tímhle nemám žádné zkušenosti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).