Odpočet úroků z úvěru se stav. spoření

• (neregistrovaný)

31. 1. 2012 14:12

Dobrý den,
    může mi prosím Vás někdo poradit, něco málo jsem zde vyčetla, ale nedozvěděla jsem se úplně všechno.
    Jsem zaměstnanec, každý rok si u zaměstnavatele uplatňuji odpočet úroků z úvěru ze stavebního spoření.Nevím ale, jak to bude v budoucnu.
    Úvěr byl čerpán na zakoupení práv k užívání družstevního bytu.Nyní jsme byt prodali a koupili jiný družstevní.Nikde ve smlouvě není nic uvedeno o konkrétní koupi určitého bytu včetně adresy, navíc na smlouvě je uvedena stará adresa trvalého pobytu před koupi zmiňovaného bytu.
    Mohu nadále uplatňovat odpočet ?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 1. 2012 14:49

kojuma (neregistrovaný)

Re: Odpočet úroků z úvěru se stav. spoře
      Obávám se, že uplatňovat dále nemůžete, pokud ten ten byt na klterý jste si brali úvěr na zaplacení členského podílu již neužíváte k bydlení.

Citace zákona: Jde-li o předmět bytové potřeby uvedený v odstavci 3 písm. d), f), g), může být základ daně snížen pouze ve zdaňovacím období, kdy poplatník byt, rodinný dům nebo bytový dům získaný podle odstavce 3 písm. d), f), g) užíval k vlastnímu trvalému bydlení nebo k trvalému bydlení druhého z manželů, potomků, rodičů nebo prarodičů obou manželů.

Je divné, že v úvěrové smlouvě není uveden konkrétní důvod na co bude úvěr použit.

• 31. 1. 2012 15:09

Helas (neregistrovaný)

Pokud jste koupili nový byt, tak máte i nový úvěr nebo ne?

• 1. 2. 2012 12:33

Helena0512 (neregistrovaný)

Ne nemáme další úvěr, my jsme prodali byt a za ty peníze koupili jiný ve kterém teď bydlíme.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).