Re: nemocenská nebo PPM
Na nemocenské můžete být jen do doby 6týdnů před porodem, déle ne. Co je výhodnější? Podle toho kolik jste brala před nástupem na nemocenskou. PPM je o něco vyšší než nemocenská co teď berete. Já byh nastoupila až těch 6 týdnů před porodem...tím si prodloužíte pobírání vyšších peněz. Dělka PPM je totiž daná a když nastoupíte dřív, tak taky dřív skončíte ;( Ale teda chtělo by to ty prachy brát celou dobu aby se líp dejchalo ;)
děkuji moc, a okolik je PPM vyšší? je to na procenta?, zkusila bych si to spočítat, i když Vám věřím, že v součtu, je lepší být 14 dní dýl na nemocenské:)..je to hrozný, jak s tím člověk musí šachovat, jen proto, že jsem až do ted pracovala, tak nemáme nárok ani na porodné, přitom naše příjmy byly hluboce pod průměrnou mzdou a všechno se jen zdražuje:( ke všemu chce člověk tomu mimču tak dopřát:)
Na stránkách MPSV jsou kalkulačky, zkuste si to tam zadat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
31. 1. 2012 15:16
dobrý den, jsem těhotná a jsem na nemocenské až do nástupu na PPM, chci se zeptat, co je výhodnější, zůstat na nemocenské co nejdéle, nebo nastoupit už od 8týdne na PPM? děkuji