Re: Odečet úroků při ročním zúčtování
Děkuji za radu, tento § jsem si prostudoval, ale nikde se v něm nepíše, co se musí doložit mzdové účetní. Jediný problém, který mám je, že ve výpisu z katastru nemovitostí mám uvedenou starou adresu trvalého pobytu a naše mzdová účtní mi to nechce uznat. Má na to právo? Tohle jsem v zákoně bohužel zatím nikde nenašel. Rád bych měl něco v ruce, než bych ji osočil.
Děkuji mnohokrát.
Re: Odečet úroků při ročním zúčtování
Dobry den, prosim nemohla by jste mi take poradit ?
mám zaměstnance který má dva úvěry a chtel by jeden uplatnit celý a druhý by si chtěl rozdělit s manželkou na půl. Lze to nebo se musí u obou úvěrů postupovat stejně, ze když jeden celý tak i druhý celý ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 1. 2012 15:58
Dobrý den,
loni jsem si dělal daňové přiznání sám, protože mi mzdová účetní odmítla udělat roční zúčtování daně kvůli úrokům z hypotéky. Vadilo jí, že v občanském průkazu nemám zapsaný trvalý pobyt na byt, na který uplatňuji úroky a při tom jsem v bytě již rok žil. Letos mám už přehlášený trvalý pobyt. Prosím o radu, co jí vše mám doložit k odečtu úroků (na co má zákonem právo po mě chtít). Vadí, že ve výpisu z katastru nemovitostí ještě nemám změněný trvalý pobyt (mám tam stále uvedenou starou adresu). Mohl byste mi prosím i poradit, kde přesně v zákoně najdu, co vše jí doložit a na co má právo? Mám z ní pocit, že se snaží mi to bojkovat, abych si i nadále DP dělal sám. Tak chci být připraven.
Děkuji mnohokrát a přeji Vám příjemný den.
Patrik