Re: Potvrzení o bezdlužnosti FO
ZP ani OSSZ zaměstnanci potvrzení o bezdlužnosti nevydají z důvodu, že je podle zákona poplatníkem a nikoliv plátcem. Důležité je, aby byl jako zaměstnanec na ZP a OSSZ přihlášen (to ať si ověří). Platbu po něm nikdy za zaměstnavatele vyžadovat nebudou právě proto, že je pouze poplatníkem.
Nechápu, z jakého důvodu nový zaměstnavatel takové potvrzení požaduje. A nevidím ani podle jakého § a zákona by měl na něco takového nárok. Doporučuji, aby jste se se mzdovou účetní spojila a zjistila, co vlastně chce za potvrzení. Může se též jednat o nedorozumění, a účetní může chtít úplně něco jiného.
Re:Prosím ještě ohledně výpl. pásky
>Dobrý den,
>mám dotazíček
>jedna paní mzdová účetní, chce po zaměstnanci
>potvrzení o bezdlužnosti ze ZP a OSSZ( předcházející zamtel
>odváděl ze mzdy, ale bohužel neodváděl na OSSZ a ZP)
>chtěla doložit výplatní pásky, když jí je zamec donesl,
>tak mu řekla že to není žádný doklad, že páska musí
>být orazítkovaná a podepsaná(což se mi nezdá a myslím si
>že jako fyz. osoba nejsem povinná pásky uschovávat).
>
>Je možné, aby dluh který má zamtel. vůči
>institucím(řádně je strhl z mezd) tyto instituce v případě že je po
>zamteli nemohou vymoci budou žádat po zamci?
>
>Pánovi Na OSSZ a ZP řekli že toto potvrzení dávají
>pouze OSVČ, neví co má dělat, paní účetní to vyžaduje,
>prý se s touto situací již setkala.
>Jak se dozvím že je vše v pořádku a nikdo po mě nic
>nebude vymáhat, čím to doložím jako FO, kdyby náhodou,
>
>Snad je to srozumitelné(motá se mi 1000 věcí hlavou)
>
>Děkuji za odpovědi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2012 8:19
Dobrý den,
mám dotazíček
jedna paní mzdová účetní, chce po zaměstnanci potvrzení o bezdlužnosti ze ZP a OSSZ( předcházející zamtel odváděl ze mzdy, ale bohužel neodváděl na OSSZ a ZP) chtěla doložit výplatní pásky, když jí je zamec donesl, tak mu řekla že to není žádný doklad, že páska musí být orazítkovaná a podepsaná(což se mi nezdá a myslím si že jako fyz. osoba nejsem povinná pásky uschovávat).
Je možné, aby dluh který má zamtel. vůči institucím(řádně je strhl z mezd) tyto instituce v případě že je po zamteli nemohou vymoci budou žádat po zamci?
Pánovi Na OSSZ a ZP řekli že toto potvrzení dávají pouze OSVČ, neví co má dělat, paní účetní to vyžaduje, prý se s touto situací již setkala.
Jak se dozvím že je vše v pořádku a nikdo po mě nic nebude vymáhat, čím to doložím jako FO, kdyby náhodou,
Snad je to srozumitelné(motá se mi 1000 věcí hlavou)
Děkuji za odpovědi