Re: FU a přenesení daňové povinnosti
bohužel - příloha se musí podávat elektronicky, taky podávám vše přes stránky mfcr, ale bez el. podpisu, takže pak do 5ti dnů vše ještě posílám normálně poštou..
Byla jsem na školení a od 1.1.2013 musí všichni tedy i drobní živnostníci podávat veškerá přiznání el. poštou..no ale uvidíme co ještě vymyslí...
Veškerá podání podávám přes datovou schránku. Elektronický podpis k ní není potřeba. Je to taková jakoby mejlová schránka, obsluha je jednoduchá. Podání si vyplním na daňovém portále a přes datovku odešlu. Nejdřív jsem se toho bála, ale teď si to nemůžu vynachválit. Zkuste a nebudete chtít jinak :-)
Rozhodně nemáte povinnost zřizovat si svoji datovou schránku. Chybné informace podávají na řadě FÚ, zřejmě jim to řekl někdo na školení. jinak si neumím tak nekvalifikované odpovědi na FÚ vysvělit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2012 9:33
Na FU mi řekli, že i drobní živnostníci, kteří si dělají DPH sami (mají pár doklad) si musí zřídit datovou schránku s elektronickým podpisem, že nelze podávat přílohu k přenesení daňové povinnosti písemnou formou.
Je to šílená blbost, třeba nemají na FU pravdu?!?!
Nevíte o tom někdo?