Povinný podíl zaměstnávání OZP

• (neregistrovaný)

1. 2. 2012 14:12

Dobrý den,
    zaměstnávali jsme pana K. na klasický pracovní poměr (pracovní smlouva), měl invalidní důchod 1.stupně (chybí mu prsty na jedné ruce), ale v dubnu 2010 šel do starobního důchodu a změnili jsme mu smlouvu pouze na DPČ na občasnou výpomoc. Nyní by chtěl opět nastoupit na pracovní smlouvu - je možné si ho i nyní vykázat jako invalidního, kterého uplatníme při povinném podílu na zač. příštího roku (při výpočtu plnění za rok 2012)? A jaké potvrzení mi stačí? Na sociálce mi prý nic nevystaví, pouze potvrzení, že je starobní důchodce, a na ÚP mi nebyli přesně schopni říct, co by potřebovali - prý možná stačí potvrzení od OSSZ ze začátku roku 2010, kdy zasílali dopis, že se částečná invalidita mění na invaliditu 1.stupně.
    Dále by mě zajímalo zda je tento důchodce omezen věkem 65-ti let pro uznání invalidity a pro výpočet povinného podílu. Panu K. bude 65 let příští rok v dubnu (2013), mohu ho tedy započítávat jako invalidu i po dosažení věku 65-ti let?

Děkuji za odpovědi, nevím si s tím vůbec rady a ani na úřadech nejsou o moc chytřejší.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).