Re: SVJ - zpevněná plocha - zvýšená sazb
Ano, tato sazba se týká jen pozemků pro podnikatelské účely.
>Prosím, podléhá speciální sazbě daně z nemovitosti
>zpevněná plocha v majetku vlastníků bytů? Jsme SVJ,
>přiznání k dani z nemovistosti za byt i pozemek si podával
>každý vlastník sám. Mám za to, že zvýšená sazba na
>zpevněné pozemky se týká jen pozemků pro podnikatelské
>účely a my tam nespadáme, ale prosím o ujištění, že to
>tak je. Děkuji
>Ano, tato sazba se týká jen pozemků pro podnikatelské
>účely.
Děkuji. Loni jsme prováděli rekonstrukci domu spojenou s položením zámkové dlažby - do betonu, ne do písku. Včera oslovila manžela /předsedu SVJ/ paní, která nám zpracovává účetnictví v souvislosti se zvýšenou sazbou daně z pozemků s tím, jestli máme kolem baráku nově asfalt. Manžel jí ujistil, že zámkovou dlažbu, ale už jí neřekl, že je položená v betonu. Tak jsem začala pátrat, jak to s tím zvýšením je, a dočetla jsem se, že se zvýšení týká jen pozemků pro podnikatelské účely a nás se netýká. Tak děkuji za ujištění.
>
>
>>Prosím, podléhá speciální sazbě daně z nemovitosti
>>zpevněná plocha v majetku vlastníků bytů? Jsme SVJ,
>>přiznání k dani z nemovistosti za byt i pozemek si
>>podával
>>každý vlastník sám. Mám za to, že zvýšená sazba na
>>zpevněné pozemky se týká jen pozemků pro
>>podnikatelské
>>účely a my tam nespadáme, ale prosím o ujištění, že
>>to
>>tak je. Děkuji
SVJ je právnická osoba, která nepodniká a má za úkol zastupovat vlastníky jednotek a zajišťovat správu společných částí domu. Daná sazba se týká vlastníků nemovitostí (vedených v KN jako „ostatní plocha“ a „zastavěná plocha a nádvoří“), kteří je využívají k podnikatelské činnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2012 14:47
Prosím, podléhá speciální sazbě daně z nemovitosti zpevněná plocha v majetku vlastníků bytů? Jsme SVJ, přiznání k dani z nemovistosti za byt i pozemek si podával každý vlastník sám. Mám za to, že zvýšená sazba na zpevněné pozemky se týká jen pozemků pro podnikatelské účely a my tam nespadáme, ale prosím o ujištění, že to tak je. Děkuji