Re: R.2011 - daň.zvýh.chybně 2 děti míst
RZD neslouží k opravám. Ani nevím, jak by jste ho chtěla udělat, když vám nemůže vyjít mínusově, po zaměstnanci nemůžete chtít v RZD vrátit peníze. Musíte přepočítat výplaty za dobu, kdy bylo neprávem uplatňováno a opravit v nejbližší výplatě. Ale fofrem, bez souhlasu zaměstnance můžete pouze za 12 měsíců zpětně.
Re: R.2011 - daň.zvýh.chybně 2 děti míst
**** děkuji za odpovědi. Když přepočítám všechny mzdy za rok 2011, vyjde mi u všech mezd přeplatek. Mohu pak udělat tak, že zaměstnanec dne 30.12.2011 vrátí přeplatky mzdy do pokladny? Je potřeba k tomu sepisovat nějaký zvláštní papír? Doplatek DPFO bychom dali uhradit hned dnes. Ještě jednou děkuji za trpělivost a pomoc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
Levné nákupy z Číny končí. Od července platí nové clo na všechny malé zásilky
Žena okamžitě přišla o dávky kvůli cizí chybě v platbě výživného
Tisíce seniorů to netuší. Letos jim propadne řidičák
Vibe coding: Proč vám tahle dovednost zachrání místo u stolu nebo vás posadí do čela
1. 2. 2012 21:49
Dobrý den,
nyní při ročním zúčtování daně jsem přišla na to, že jsem u jedné zaměstnankyně uplatňovala daňové zvýhodnění v dvojnásobné výši (jedno dítě v programu zapsáno 2x).
Kromě toho, že se zaměstnankyně vyvrátí, až jí sdělím, že bude muset vrátit 967x12 tj. 11604Kč státu, tak jak prosím provést opravu?
Opravit mzdy za celý rok nebo nechat opravu v rámci ročního zúčtování daně?
Moc děkuji za pomoc.