Re: daň z nemovitostí -OSVČ
děkuju.
no , bohužel zrovna se mě to týká - mám na svém pozemku malé parkoviště - zámková dlažba. to bude asi taky zpevněná plocha? nepronajímám ho, ale je to na pozemku, který mám v majetku jako OSVČ, takže asi budu muset podat to přiznání.
sice už je po termínu, ale slyšel jsem, že můžu podat přiznání do 5 dnů bez pokuty? nebo to platí jen pro daň z přímů?
děkuji
Pokud tam máte jen zámkovou dlažbu (např. na písku atd. - lehce rozebíratelná) tak to není zpevněná plocha. Podávat nemusíte.
mohla byste mě prosím odkázat na nějaký materiál, kde bych si přečetl, co je a co není zpevněná plocha ? např. ta asfaltová cesta na mém pozemku? nebo betonek pro popelnice :-)
asi se ptám hloupě, ale mám v tom zrovna teď zmatek.
pokud by tyto plochy byly " zpevněné " plochy, mám si je nějak sám změřit a vypočítat plochu a daň, nebo bych musel použít tu sazbu na celý pozemek ? ( na katastru není asfaltová cesta zakreslená )
děkuji mnohokrát
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2012 7:42
Dobrý den,
jsem OSVČ, přiznání k dani z nemovitosti musím podávat každý rok, nebo jenom když došlo k nějaké změně ? děkuji