RPDP zál.faktura - jak v POHODĚ

• (neregistrovaný)

2. 2. 2012 8:00

Dobrý den, vystavila jsem zál.fakturu na stavební práce, které spadají do RPDP, faktura byla uhrazena a já bych měla na tuto částku vystavit daňový doklad k přijaté platbě v RPDP.
    Prosím, kdo účtuje v POHODĚ, poradíte ? Musím mít někde něco přednastaveno ?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2012 8:09

jb (neregistrovaný)

Re: RPDP zál.faktura - jak v POHODĚ
      "Zálohy
      V režimu „klasického“ zdanění, tj. mimo přenesení daňové povinnosti, jako zásada platí, že pokud není stanoveno jinak, plátce je povinen přiznat daň mj. i ke dni přijetí úplaty (zálohy), pokud ji přijme dřív než je uskutečněno zdanitelné plnění (viz § 21 odst. 1 zákona o DPH). V případě zdanitelných plnění podléhajících režimu přenesení daňové povinnosti se tato povinnost – tj. povinnost přiznat daň při přijetí úplaty (zálohy) neuplatní.
      Poskytovatel plnění, který (po 31. 12. 2011) přijme zálohu na stavební práce, u nichž je povinen použít režim přenesení daňové povinnosti, ke dni přijetí úplaty daň na výstupu nepřizná, není ani povinen při přijetí takové úplaty vystavit daňový doklad. Tento bude vystavovat až při uskutečnění zdanitelného plnění."

• 2. 2. 2012 8:41

Lída 58 (neregistrovaný)

V tomto případě se jedná o zálohu na stav.práce, které spadají do RPDP, tak že nebudu vystavovat daňový doklad k této přijaté záloze, ale zálohu zohledním až v konečné faktuře ...
      U klasických záloh, které RPDP nepodléhají postupuji obvyklím způsobem....
      Pochopila jsem to dobře ? Jinak děkuji, napsáno jednoduše a hlavně srozumitelně, já se v tom totiž od rána motám jako motovidlo a myslím, že ještě hodně dlouho budu . DĚKUJI L.

• 2. 2. 2012 8:54

jb (neregistrovaný)

Pochopila jste správně.
      Vyjádření je ze stránek ČDS celý text najdete
      http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/dane_poplatky_14310.html?year=0“

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).