Hlášení o zajištění daně - pro Jasnou

• (neregistrovaný)

2. 2. 2012 8:53

Tak jsem tu nedávno řešila, že jsem byla v minulém roce povinna podávat hlášení o zajištění daně a zjistila jsem to až nyní. Podala jsem všechny hlášení včera v očekávání vyměření pokuty a dnes jsem zjistila, že vše je jinak. takové hlášení se údajně vůbec nepíše, když nerezidentovi srazím z DPP srážkovou daň, odvedu ji na účet srážkové daně, objeví se to ve vyúčtování. Takové hlášení se píše, když by on pro nás dělal na ŽL a my bychom mu při platbě faktury srazili daň (zajistili ji) a odvedli ji na zvláštní účet (jiný než u srážkové daně).

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2012 9:12

jasná (neregistrovaný)

Re: Hlášení o zajištění daně - pro Jasno
      Renátko, děkuji moc za informaci, potěšila mě. Takže mám všechno v pořádku. Občas šéfovi říkám, že čím více čtu, tím jsem hloupější a on se mi směje. Ale někdy člověk něco přešte, znejistí a už neví ani jak se jmenuje. Psala jste, že jste mzdová účetní, personalistka - já totéž, tak obě víme, jak je ta práce náročná.
      Přejíi hodně štěstí v práci. A děkuji.

• 2. 2. 2012 13:33

RenataH (neregistrovaný)

Re: Hlášení o zajištění daně - pro Jasno
      Ani nevíte, jak já jsem byla ráda, když mi to finančáku paní volala. Ušetřila jsem min. 3500, které bych musela zaplatit z vlastní kapsy. To už člověk neví, co všechno platí a neplatí - pro změnu jsem neudělala Nem - Úr, protože jsem se dozvěděla, že už se nevyplňuje, pak najednou zjistím, že za 2011 se ještě vyplňuje. Až za 2012 se už nevyplňuje.
      Tak až někdy přijedete do Liberce, zajdem na to kafíčko, ne ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).