PPM a příloha k žádosti o...

• (neregistrovaný)

2. 2. 2012 11:12

Dobrý den!
    Může mi někdo poradit jak postupovat u Přílohy k žádosti o PPM na sociálku,když zaměstnankyně nic neodpracovala?Smlouvu má od 1.1.2012 a od 2.1.2012 je na PPM.Program mi tam napsal rozhodné období od 1.1.2012 do 31.1.2012,VZ 0 a VD 30.Je to správně,můžu to odeslat tak na OSSZ?Děkuji moc za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 2. 2012 13:25

xJ (neregistrovaný)

Re: PPM a příloha k žádosti o...
      A jste si jistá, že nárok na PPM u vás vznikne, pokud první pracovní den byl až 2.1.2012?
      Základní podmínkou nároku na PPM je, že v den, od kterého je dávka přiznávána, musí trvat účast na nemocenském pojištění nebo ochranná lhůta a v posledních dvou letech před tímto dnem musí trvat účast na nemocenském pojištění po dobu aspoň 270 dnů.
      Pojištění vzniká zaměstnanci uvedenému v § 5 písm. a) dnem, ve kterém nastoupil do práce. Je to podle mne stejné, jako když se uzavře pracovní smlouva s pracovníkem a on místo do práce přinese neschopenku, také nemá nárok na nemocenské dávky.
      Co jste napsala do přihlášky na OSSZ?

• 2. 2. 2012 18:23

alena20 (neregistrovaný)

Re: PPM a příloha k žádosti o...
      Do prihlášky na OSSZ je přihlášená od 1.1.2012 a do Přílohy k žádosti o PPM jsem napsala samé 0,protože nemá u nás příjem...tak budu čekat,že ze sociálky zavolají jak dál postupovat,co jim bude třeba zaslat...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).