Re: PPM a příloha k žádosti o...
A jste si jistá, že nárok na PPM u vás vznikne, pokud první pracovní den byl až 2.1.2012?
Základní podmínkou nároku na PPM je, že v den, od kterého je dávka přiznávána, musí trvat účast na nemocenském pojištění nebo ochranná lhůta a v posledních dvou letech před tímto dnem musí trvat účast na nemocenském pojištění po dobu aspoň 270 dnů.
Pojištění vzniká zaměstnanci uvedenému v § 5 písm. a) dnem, ve kterém nastoupil do práce. Je to podle mne stejné, jako když se uzavře pracovní smlouva s pracovníkem a on místo do práce přinese neschopenku, také nemá nárok na nemocenské dávky.
Co jste napsala do přihlášky na OSSZ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2012 11:12
Dobrý den!
Může mi někdo poradit jak postupovat u Přílohy k žádosti o PPM na sociálku,když zaměstnankyně nic neodpracovala?Smlouvu má od 1.1.2012 a od 2.1.2012 je na PPM.Program mi tam napsal rozhodné období od 1.1.2012 do 31.1.2012,VZ 0 a VD 30.Je to správně,můžu to odeslat tak na OSSZ?Děkuji moc za odpovědi