Re: registrace k DPH
Registrace viz § 98 Stanovení daně při nesplnění registrační povinnosti Náhrada za neuplatnění daně při nesplnění zákonné registrační povinnosti
(1) Nesplní-li osoba povinná k dani povinnost se registrovat podle § 95 odst. 1 nebo podle § 95 odst. 2 písm. a), stanoví správce daně daň náhradním způsobem.
(2) Daň stanovenou náhradním způsobem stanoví správce daně ze základu daně, kterým je souhrn úplat náležejících osobě povinné k dani za uskutečněná zdanitelná plnění, která byla uskutečněna bez daně za období, kdy měla být osoba povinná k dani plátcem. Správce daně při stanovení výše daně použije sazby daně platné ke dni uskutečnění zdanitelného plnění.
(3) Daň stanovená náhradním způsobem je splatná do 30 dnů ode dne doručení platebního výměru.
(4) Pokud správce daně stanoví daň náhradním způsobem, dodatečné daňové přiznání není přípustné.
Podnájem může být rovněž osvobozen od DPH - viz § 56 a §4 odst. 3. písm. g) - nájmeme věci je i podnájem věci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2012 11:22
Bohužel jsem až teď zjistila, že jsme v 10/2011 překročili obrat 1 mil..
Pokud dobře počítám, tak by jsme měli být plátci dph od 1/2012. Je to tak?
Registraci udělám až teď. Čeká mě za to nějaký postih?
Ještě jsem se chtěla zepat, zda když máme v pronájmu prostry, které zase my pronajímáme střetí straně, zda je ten pronájem osvobozený od DPH. Kde bych to našla?
Platím nájmy jen na základě smlouvy i nám takto platí třetí osoba. Nevystavuji žádné jiné doklady.