Švarc systém

• (neregistrovaný)

11. 1. 2012 17:43

Dobrý den.
    Jsem OSVČ,živ.list ?ZEMNÍ PRÁCE-ÚPRAVA TERÉNU?.Mám svůj nakladač,který si přivezu na dohodnutou stavbu svým nákladním autem a provedu práci za mnou koupenou naftu, kterou po mě požaduje pracovník stavební firmy na jejich stavbě.Práce provádím většinou (asi 5x za rok udělám nějakou práci pro někoho jiného)pro jednu stavební firmu skoro po celí rok(duben-prosinec).Pracuji tak od r.1990
    Otázka .Je to švarc systém?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 1. 2012 15:23

bez přezdívky

Dobrý den, může se jednat o švarcsystém, pokud vaše práce splňuje znaky závislé práce podle zákoníku práce:

> Závislou prací je práce, která je vykonávána ve vztahu nadřízenosti zaměstnavatele a podřízenosti zaměstnance, jménem zaměstnavatele, podle pokynů zaměstnavatele a zaměstnanec ji pro zaměstnavatele vykonává osobně.

Více k tomuto tématu najdete zde:

http://www.podnikatel.cz/clanky/svarcsystem-2012-novela-zakona-o-zamestnanosti/

• 13. 1. 2012 10:37

P2010 (neregistrovaný)

Nechapu proc by se mohlo jednat, kdyz ma dotycny vlastni zarizeni. Jina vec by byla, kdyby byl pouze ridicem toho stroje ktery by patril "zakaznikovi". Ta definice zakona je samozrejme jako vzdy nejasna. Pokud by se ovsem mela vykladat takto hloupe, je svarcsystem i to, kdyz si nekdo necha vyrobit skrine na miru  >:( To ze nesehnal jineho zakaznika je prece lhostejne. Proc by to mel delat ? Sezene mu ho zdarma urad ?

Co bude do budoucna dulezite, medializovat vsechny pripady kdy statni mafie oznaci podobne nesmyslne pripady za svarcsystem s naslednymi likvidacnimi sankcemi pro neboheho OSVC. Jako podklad pro naslednou arbitraz.

Mimochodem, pokud je neco opravdu "stoprocentni svarcsystem", jsou to ty ruzne vypecene agentury pronajimajici OSVC jako otroky na IT pozice (OSVC je prostrednictvim agentury dosazen k "zakaznikovi", tam je v pozici nevolnika-zamestnance, agentura si bere vice jak polovinu jeho odmeny). Jenze na ty si nikdo nedoslapne, to uz jsou moc velke firmy ktere v tom umi chodit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).