Re: Neoprávněně uplatněná sleva na dítě
Mám podobný případ, byla u nás kontrola a tu částku , co si uplatnil jsme museli vrátit my jako firma a pak to vymáhat po zaměstnanci. U nás to trvalo 3 roky -uváděl, že žije s manželkou ve společné domácnosti ale pro sociálku zas uváděli že spolu nežijí. Za poslední rok, na který kontrola nebyla , tak to nám paní říkala, že to musíme opravit v ročním vyúčtování za firmu nějakou přílohou a zaplatit to opět my a žádat to po něm. Ještě jsem to nedělala.
To bohužel nevím, ještě jsem se s tím nesetkala, jsme malá firma.
"Pokud plátce daně poskytl poplatníkovi daňové zvýhodnění vyšší, než měl podle tohoto zákona, může dlužnou částku na daňovém zvýhodnění dodatečně srazit, pokud neuplynulo 12 měsíců od doby, kdy bylo daňové zvýhodnění nesprávně poskytnuto."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2012 14:14
Od zaměstnance jsme na začátku roku 2011 dostali potvrzení, že manželka neuplatňuje slevu na dítě + potvrzení o studiu na tento rok. Studium dítě ukončilo v 6/11 a již do školy nechodí, zaměstnanec nic nenahlásil a uplatňovali jsme slevu dále až do prosince. Vyšlo najevo až nyní, když jsme chtěli nové potvrzení ze školy. Co s tím teď? Budeme mu dělat zúčtování daní, máme tam nějak opravit? Nebo máme opravit v lednové výplatě a žádat a strhnout mu tam neoprávněně vyplacené peníze? Nebo se musí opravit za každý měsíc zvlášť a jít do uzavřených měsíců?