Zpevněná plocha

• (neregistrovaný)

3. 2. 2012 14:53

Máme penzion, u kterého je parkoviště a dvůr. Parkoviště a dvůr a i příjezdová cesta je tvořená kostkami na štěrku, na některých místech je obrubník. Nechala jsem si poradit, že je toto nezpevněné a že nemusím zdanit vyšší sazbou. Kostky jsou jen na štěrku a dají se snadno rozebrat. Ale nezdá se mi to, když čtu některé názory. Je to zpevněná plocha? A jaká část? Co mám změřit? Díky moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 2. 2012 15:17

Helas (neregistrovaný)

Re: Zpevněná plocha
      Opravdu to není zpevněná plocha. Nemusíte žádné přiznání podávat.

Nelze za zpevněnou plochu pozemku ve smyslu ustanovení § 6 odst. 5 zákona o dani z nemovitostí rozhodně považovat plochu zpevněnou snadno rozebíratelným povrchem bez nutnosti použití speciálních technologií (např. dlažba nebo panely uložené bez podloží nebo v podloží z písku), či zpevnění povrchu pozemku pouhým rozprostřením materiálu (škváry, drtě) na povrchu pozemku včetně jeho případného zhutnění.

• 3. 2. 2012 19:45

Helas (neregistrovaný)

Re: Zpevněná plocha
      Obrubníky určitě jdou také rozebrat bez problémů, předpokládám, že je máte dány také do štěrku a ne třeba do betonu. Ta plocha by musela být zpevněna třeba asfaltem nebo betonem, prostě něčím co nejde jen tak odstranit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).