Re: Zpevněná plocha
Opravdu to není zpevněná plocha. Nemusíte žádné přiznání podávat.
Nelze za zpevněnou plochu pozemku ve smyslu ustanovení § 6 odst. 5 zákona o dani z nemovitostí rozhodně považovat plochu zpevněnou snadno rozebíratelným povrchem bez nutnosti použití speciálních technologií (např. dlažba nebo panely uložené bez podloží nebo v podloží z písku), či zpevnění povrchu pozemku pouhým rozprostřením materiálu (škváry, drtě) na povrchu pozemku včetně jeho případného zhutnění.
Re: Zpevněná plocha
Obrubníky určitě jdou také rozebrat bez problémů, předpokládám, že je máte dány také do štěrku a ne třeba do betonu. Ta plocha by musela být zpevněna třeba asfaltem nebo betonem, prostě něčím co nejde jen tak odstranit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2012 14:53
Máme penzion, u kterého je parkoviště a dvůr. Parkoviště a dvůr a i příjezdová cesta je tvořená kostkami na štěrku, na některých místech je obrubník. Nechala jsem si poradit, že je toto nezpevněné a že nemusím zdanit vyšší sazbou. Kostky jsou jen na štěrku a dají se snadno rozebrat. Ale nezdá se mi to, když čtu některé názory. Je to zpevněná plocha? A jaká část? Co mám změřit? Díky moc.