Re: DPP - odvody na SP, ZP
Co se týká ČSSZ: Vykonává-li zaměstnanec u zaměstnavatele více dohod o provedení práce a úhrn započitatelných příjmů z těchto dohod dosáhl v kalendářním měsíci částku vyšší než 10 000 Kč má zaměstnavatel povinnost podat „Oznámení o nástupu“ ze všech dohod o provedení práce. „Oznámení o skončení“ se podá vždy po uplynutí doby, na kterou byla dohoda sjednána.
viz všeobecné zásady pro vyplňování ...
a VZP: http://vzp.cz/uploads/document/1328025519-Stanovisko_MZ_CR_k_DPP.pdf
Re: DPP - odvody na SP, ZP
Nyní v tom mám větší hokej než dříve, na školení bylo řečeno, že se u více DPP u jednoho zaměstnavatele sčítají a jakmile součet přesáhne 10.000,- tak jsou odvody jak na SP tak i ZP. Takže se čítají POUZE na odvody SP, ale né na ZP. Poprosím, chápu to správně?? Děkuji za Váš čas.
Prosím o kontrolu :-(
současně dvě DPP u jednoho zaměstnavatele:
1.)
hrubý příjem 9.200
hrubý příjem 8.000
= pro odvody na SP se DPP sčítají a je přihlášení OSSZ na obě dvě DPP
= pro odvody na ZP se nesčítají a nejsou odvody
2.)
hrubý příjem 10.002
hrubý příjem 8.000
= pro odvody na SP se DPP sčítají a je přihlášení OSSZ na obě dvě DPP
= pro odvody na ZP se odvede a přihlašuje pouze na DPP s příjmem 10.002
Re: Prosím o kontrolu :-(
JÁ BYCH ŘEKLA,ŽE PODLE TĚCH PRAMENŮ TO SOUHLASÍ,JE PRAVDA,ŽE JSEM SE TAKY VŽDYCKY DOČETLA,ŽE SE TO SČÍTÁ,ALE DOPIS Z MIN.ZDR.TO VYVRACÍ-JE UVEŘEJNĚN NA STRÁNKÁCH VZP,TAK SE TOMU SNAD DÁ VĚŘIT.MINIMÁLNĚ DOPORUČUJI SI TO VYTISKNOUT A PŘÍPADNĚ DÁL RADĚJI SLEDOVAT,KDYBY NĚCO ZASE ZMĚNILI....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2012 15:17
Dobrý den, poprosím o upřesnění nebo opravu, mám zam. který má dvě DPP, na jedné je HP_ 8.000,- a u druhé HP_9.200,-. Odvody na SP a ZP budou z celkové částky 17.200,-. Děkuji