Re: skladová evidence POHODA
Ne, účtujete 501. FU po Vás při kontrole bude chtít evidenci zakázek. V praxi provádíme tak, že na každý doklad s materiálem si napíšeme číslo vydané faktury, ke které patří. FU je spokojen, kontrola již 2x. Na koci roku dáváte na sklad pouze nevyfakturovaný materiál, o ten snížíte náklady (fyzická inventura).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2012 15:47
Dobrý den, začetla jsem se do starších diskuzí o vedení skladové evidence při účtování způsobem B. Pokud nakoupím materiál na zakázku a ten spotřebuju-nemám co naskladňovat, zadávám taky přes příjemku na sklad? a hned zase výdejku ? Nějak mi to není jasné, žil a jsem v omylu, že při B se účtuje na 501, na konci roku se udělá inventura nespotřebovaného materiálu na aktuálních zakázkách a je to.... Opravdu bych měla nákup každého materiálu prohánět skladem ? Bývá to spousta drobného materiálu.... ( barvy, líh, ředidla, atd....)
děkuju za rady