Re: ELDZ e-podání
Na OSSZ odevzdat originál, do evidence stačí kopie, zaměstnanci také kopie.
Re: ELDZ e-podání
Obnášet to bude tohle: http://www.cssz.cz/cz/e-podani/pro-podavajici/ - sice to vypadá komplikovaně, ale zase tak složité to není a až se doberete výsledku, budete ráda, že elektronický přístup máte. Vyřiďte si rovnou všechny 4 věci - Oznámení o nástupu, Přehled pojistného, ELDP a Přílohu k Nemocenské.
OSSZ 892 - Přerov taky barevný tisk ELDP /ani laserový/ nebere. Originál nebo elektronicky. A v žádném případě přes datovou schránku - pouze přes VREP.
Re: originální tiskopisy
Na naší OSSZ máme důrazný příkaz přebírat pouze originální tiskopisy ELDP. Na všech školeních k ELDP to ČSSZ mele dokola. Evidenčáky jdou na strojní zpracování a jiné než orig.tiskopisy nemusí skener kvalitně načíst. V praxi se setkáváme s tím, že evidenčák projde přes OSSZ, na ČSSZ se ale nenačte. Je tam, ale není načtený. Pak si klienti nechají vystavit inf.osobní list důch.poj. a diví se, že tam nemají započtenou dobu. Když mi účetní donese vytištěné z barevné tiskárny a argumentuje, že jinde jí to berou, nehádám se. Vezmu je taky. Co jiného mám dělat? Jak se to pak bude jednou těm lidem řešit u důchodu - no, třeba ty nenačtené evidenčáky v Praze najdou a načtou je ručně.
Jinak s vámi všemi souhlasím - je to hrozná buzerace.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 2. 2012 20:49
dobrý večer, budu vystavovat ELDZ za r. 2011 a 2012(ukončení PP 17.1.2012),musí se podávat pouze elektronicky a pro zaměstnance a do evidence DE vytisknout na originálech z OSSZ?...jsem začátečník
děkuji za rady