Re: zateplení skladu-DPH
Jenže já mám povinnost odvést! Takže když neuplatním je to můj problém. Asi to nebude jen tak jednoduché...... Nebudou chtít na FÚ po mě jako po příjemci - vzít částku (celou včetně DPH) a znárokovat a odvést??? Jen tak přemýslím, co s tím. Prosím zkuste to zvážit! Když to napadlo mě, proč ne FÚ. Ti chtějí penízky :-)
Raději tlačte na účetrní, aby to bylo OK vystaveno.
Re: zateplení skladu-DPH
Asi Vám dost nerozumím? Pokud paní účetní u dodavatele vyčíslí DPH, tak ji snad taky odvede ne? Ale já si ji nesmím odpočítat, pokud je faktura blbě!! Takže pokud se nedohodnu,tak dám celou fakturu do nákladů, to smím. Stát své peníze má a tratím na tom já, protože zaplatím dodavateli celou fakturu a DPH už nikdy zpátky nedostanu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 2. 2012 9:53
Dobrý den, obdržela jsem fakturu od plátce DPH - my jsme plátci DPH - za zateplení skladu. Práce provedeny v eldnu 2012.
Pan mi vyčíslil DPH na faktuře, popsala jsem mu, že dle par. 92a, zákona o DPH a par. 92e (kde si najde klasifikaci produkce) by mi měl dát fakturu bez DPH a napsat mi tam větu, že výši daně je povinen doplnit a přiznat plátce, pro kterého je plnění uskutečněno.
A také sám podat hlášení elektronicky na Finanční úřad podle toho jaký je plátce, zda měsíční či čtvrtletní.
A on mi pořád vzkazuje, že jsem konečný příjemce a tudíž tam musí být DPH.
A prý mu to říká i jeho účetní... tak co s tím?
Blanka