Osob. bankrot, od kdy předn. pohl.

• (neregistrovaný)

5. 2. 2012 10:38

Dobrý den,
    prosím, máme jednoho zaměstnance s nepředností exekucí, kt. nabyla pr. moci, tedy srážky ze mzdy zasíláme exekutorovi.

Tento týden nám zaměstnanec oznámil, že v 3/2011 bylo na něj zahájeno insolvenční řízení
    a od té doby jsme mu údajně neměli nic srážet ?
    Je mi jasné, že zřejmě nemá též úplně jasno. My jsme do teď nevěděli ani o jeho insolvenčním řízení.
    Na firmu přišel jen exek. příkaz na nepřednostní exekuci, jinak zatím nic víc.

Na insolvenčním rejstříku jsem se dívalana usnesení, že mu nyní 18.1.2012 byl stanoven insolvenční správce a že věřitelé mají
    nahlásit své pohledávky. V tomto usnesení je i bod:“Osoby, které mají závazky vůči dlužníkovi, se vyzývají, aby na příště
    plnění neposkytovaly dlužníkovi, ale insolvenčnímu správci.“ Znamená to pro nás něco, pokud nám to nikdo nedoručil?

Můžete mi prosím poradit, jak by se mělo postupovat dále? Zda čekat, až nám něco přijde…

Již jsem zde četla, že zahájení insolvenčního řízení nic neznamená.
    Pak že se má srážet a deponovat jako pro přednostní pohledávku – ale od kdy, popřípadě, kde najdu,
    že se má strhávat jako pro přednostní pohledávku (když máme ex.příkaz na nepřednostní pohledávku). Nerada bych zaměstnanci uškodila.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).