Re: Čestná prohlášení v daňovém přiznání
Těžko říct. Naší paní z FÚ jsem musela podruhé napsat ČP, že jsem neměla příjmy, přestože jsem jí to už jednou dala. Ale za sebe, takže to dala do mých desek, a pak potřebovala dát totéž do manželových desek. Taktéž po dětech chci v září DVĚ potvrzení o studiu, protože škola to dává na školní rok a DP je na kalendářní a nedokázala jsem to paní vysvětlit :(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 2. 2012 13:21
Dobrý den,
manžel bude podávat daňové přiznání. Bude uplatňovat úroky z hypotéky, syna a mě jako manželku (jsem na RD a neměla jsem příjem vyšší než 68.000,-). Mám za sebe napsat 3 čestná prohlášení?
1. že neuplatňuji syna (toho už má ale uvedeného na potvrzení o příjmech z práce, tak jestli to není zbytečné?)
2. že jsem neměla příjem vyšší než 68.000,-
3. že neuplatňuji úroky z hypo (ve smlouvě jsme uvedeni oba) ?
Nelze vše napsat dohromady? Když jsem neměla příjem, tak je logické, že si nebudu uplatňovat úroky ani syna. Nevím, jestli tam tedy vše mám vypisovat nebo ne?
Moc děkuji.