Re: Ďanové přiznání
To záleží spíš na Vašem zdanitelném příjmu, pokud dosáhl alespoň částky 48 000,-, máte nárok na celý bonus na Vaše dítě.
Zákon o daních z příjmů...(4) Daňový bonus může uplatnit poplatník, který ve zdaňovacím období měl příjem podle § 6, 7, 8 nebo § 9 alespoň ve výši šestinásobku minimální mzdy stanovené pro zaměstnance odměňovaného měsíční mzdou k počátku příslušného zdaňovacího období a neupravené s ohledem na odpracovanou dobu a další okolnosti, podle zvláštního právního předpisu upravujícího výši minimální mzdy111) (dále jen "minimální mzda"); u poplatníka, který má příjmy pouze podle § 9 nesmí výdaje převýšit tyto příjmy. Do těchto příjmů se nezahrnují příjmy od daně osvobozené, příjmy, z nichž je daň vybírána srážkou podle zvláštní sazby daně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
5. 2. 2012 15:29
Dobrý den, prosím někoho o radu . V roce 2011 jsem byla na neschopence od ledna do konce března u bývalého zaměstnavatele. Koncem března mi skončil pracovní poměr. Potom jsem byla od dubna na úřadu práce až do konce července. Od srpna jsem zaměstnaná a současně i podnikám. Mám jedno dítě. Zajímalo by mne jestli v rámci daňového přiznání mohu uplatnit odpočet na dítě za celý rok nebo pouze do dobu kdy jsem byla zaměstnaná. Děkuji Marika