Re: Akcenta - Exchange atd...v Pohodě
Dobrý večer,
vedu nákup měny jako jiný účet (účtuji též v POHODĚ), nakupujeme měnu dopředu dle kurzu , dám je přes průběžné položky na účet AKCENTY EUR nebo USD, pak platby již provádím z podúčtu Akcetny, vedu jako každou jinou banku analiticky, tak, abych měla přehled o tom kolik mám zůstatky pro další nákupy a platby .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 2. 2012 21:14
Dobrý den,
chtěla bych se poradit s někým kdo účtuje nákupy cizích měn v Pohodě. Vedete si tyto subjekty Akcenta, Exchange v bance jako nové účty?
V praxi existují 2 varianty. Koupím přesně tolik měny, aby mi to pokrylo ty faktury, které potřebuji zaplatit. Pak mám na výpise platbu do směnárny a z této jedné platby provedu likvidace. Nepotřebuji tedy žádný jiný účet.
Pokud ale nakoupím více měny např.4000 a zaplatím z toho 5 faktur v celkové hodnotě 3950 Eur, 50 Eur mi zbyde. Co s tím? Mám založit v bance nový typ účtu? Nebo to jde udělat nějak jinak?
Předem moc díky.